Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokkláncA MobileGo ICO.
16
máj

A MobileGo ICO.

Üdv Mindenkinek, nem tűntünk el, csak a digitalcash.hu oldalt “társadalmi munkában” szerkesztjük, saját szakállunkra és örömünkre. (Szóval minden segítséget szívesen veszünk 😀 ) Amiről a múltkor akartam beszélni, az a MobileGo ICO.

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? A poszt alatt megtalálod a tárcáink címét. Előre is köszi!

Jó apropója van a dolognak, mert a Gamecredits coin nagyon szép emelkedést produkált, márpedig a MobileGo-ban a Gamcredits is benne van nyakig.

Mi az az Initial Coin Offering, avagy az ICO?

Na, de kezdjük az elején, mi is az a ICO? Az ICO (Initial Coin Offering) egy olyan dolog, hogy közösségi finanszírozással (crowd funding) kibocsátanak coinokat vagy token-eket, amiket majd később, akár a piacon lehet értékesíteni, akár egyéb célok elérése érdekében használhat fel a tisztelt token/coin vásárló.

Tehát támogatsz egy “ügyet” ezért cserébe kapsz “törzsrészvényeket” , ha pedig hamar kezded el támogatni az ügyet, olyan jogosítványaid lesznek (pl: szavazatelsőbbség), amik a később érkezőknek nem.

Ez hogy néz ki a MobileGo tokenek esetében?

A Mobile Go oldalán megtalálható minden fontos infó, éppúgy az “alapítókról”, azaz a fejlesztő csapatról, mint a közösségi finanszírozásról és a tokenekről. Jó tudni, hogy a közösségi finanszírozással összegyűjt pénzt Escrow-al kezelik  ( az escrow nem tárgya jelen posztnak, fogjátok fel úgy kb. mint egy ügyvédi letétet az egyszerűség kedvéért).

A cél a közösségi finanszírozással többoldalú. Egyrészt Mobile Go tokenek kibocsátása, másrészt a tokenek által maga a Mobile Go platform és a Gamecredits Store kifejlesztése a játékosoknak mobilra, számítógépre, egyéb “játékos” eszközökre (konzol, stb.)

Maguk a  Mobile Go tokenek több féle célra lesznek felhasználva a MobileGo platformján. A legfontosabb az okos szerződésekkel létrehozott – decentralizált – tornák és a MobileGo platformon a játékhoz szükséges “kellékek” megvétele (nem vagyok egy nagy játékos, elnézést a “kellék” kifejezésért).

A közösségi finanszírozással összejött pénz 50% -a megy  a brandingre és a marketingra, 20% platform fejlesztésre, 30% pedig jogi költségekre, a piaci terjeszkedés technikai költségeire. Attól föggően, hogy miben jön a befektetés a közösségi finanszírozásból (Ethereum vagy egyéb digitális fizetőeszköz pl: Gamecredits), tokenek lesznek létrehozva a Waves és Ethereum platformon. Igen jól értetted, mind a kettőn! Klassz, igaz?

Az ethereum által lehetővé tett okos szerződések keretei között majd – decentralizált eseményeket – szerveznek a platformon a játékosoknak.

Token díjas, Gamecredits díjas tornák, loyalty program és egyéb “jutalmazó” projektek, “ismerkedés egymással”, vásárlás, etc.

Hogy miért van létjogosultsága a MobileGo-nak és a Gamecredits Store-nak?

A meglévő játékosipari problémákra adott válasz okán.

Jelenleg a nagyoknál (Google, Apple):

  • 60 napos kifizetési idő van a játékfejlesztőknek és 30%-a megy az eladott játékok után Google-nek és az Apple-nak a bevételből. A 30% az nagyon sok (nem véletlenül ilyen nagy az Apple meg a Google ;-)!
  • További probléma a várakozási idő, amíg elfogadják a Store-okban való megjelenését egy játéknak, ami a GC Storeban rövidebb lesz majd.

A GameCredits Storeban (GCS) valahogy így néznek majd ki a dolgok játékfejlesztői szempontból:

60 óra a kifizetésre, 10% az elvonása a bevételnek, a piacra jutási idő meg sokkal rövidebb.

Apropó piac. Ami a játék piacot illeti: az bizony brutálisan nagy és mondani sem kell, hogy nő (legjobban Ázsiában nő). /Nem, nem az ázsiai nő a legjobb és nem ott a legjobb nőnek lenni :-DDD/.

80 milliárd dolláros játék piac 2020-ra, ez a várakozás.  Még ha csak egy kis szeletét tudják megkaparintani a tortából a GCS-sel, már az is szép falat lesz.

Néhány szó a tokenekről

Ezeket 2 felé szántak:

1. befektetőknek és kereskedőknek, ugyanis a MobileGo Team vissza fogja vásárolni azokat (ti: a tokeneket).

2. játékosoknak, app-on belüli vásárlásokra, diszkontokra, loyaltyra meg egyéb rewardokra

A Mobile Go 2 blokkláncot használ majd (ETH, Waves), 100 millió ETH token, 100 millió Waves token lesz kibocsátva.

Akiknek a fenti számok láttán forog a szeme, azoknak elmondom, hogy no para, ETH-ba zárják a Waves-en létrejött tokeneket, ha túl sok Waves token jönne létre, tehát valóban nem lehet több, mint 100 millió token. Plussz a fejlesztők idővel visszaveszik a piacról a tokeneket, így nincs infláció.

A 2 blokklánc majd segíti egymást, ha valami baj lenne az egyikkel, ott a másik. Szerintem ez a rész a legizgalmasabb az egészben!

A tokenek pedig kereskedhetőek lesznek és egymással válthatóak ( Ethereum MobileGo token váltható a Waves MobileGo tokenre és vica versa).

Ha van véleményed a MobileGo terveiről, ne fog vissza magad, mond el nekünk a kommentek között!

Támogatás

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? Alább találod meg a tárcáink címét. Előre is köszi!

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

    dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
    Ajánlott bejegyzések
    SZÓLJ HOZZÁ
    4 hozzászólás

    Leave A Comment

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    Digitalcash.hu