Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBankrendszerProgresszív dél-koreai digitális deviza szabályozás.
13
júl

Progresszív dél-koreai digitális deviza szabályozás.

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? Alább találod meg a tárcáink címét. Előre is köszi!

Egyre-másra jönnek a „bankos” hírek a digitális devizák világából.

Most éppen Dél-Koreából kaptunk egy fontos hírt:

2017. július 18-tól kezdődően –  köszönhetően az új dél-koreai deviza tőzsdéket szabályozó új törvénynek – a fintech cégek teljesen törvényesen tudnak szolgáltatni a nemzetközi átutalások piacán, ha és amennyiben regisztráltatják magukat az ország pénzügyi felügyeleti szervénél a FSS-nél (Financial Supervisory Service).

Ezen túl szabályozottan (mert eddig is „szabad” volt, csak nem szabályozott) lehet külföldre bármilyen digitális devizát küldeni. Persze az ilyenben résztvevő fintech cégek számára vannak feltételek. Példának okáért 2 milliárd won-nak (koreai pénz, KRW) megfelelő tőkével (ami cca. 1,75 millió USA dollárnak felel meg) és 200% alatti eszköz-adósság rátával kell rendelkezniük (azaz nem lehetnek agyig eladósodva). Aztán vannak értékbeli limitek is. Egyszeri utalás nem haladhatja meg a 3.000 dollárt, az éves pedig a 20.000 dollárt.

 

(Bevalljuk, hogy ezt egy kicsit fájlaljuk a szabályozásban, mert nekünk kicsit alacsony értéknek tűnik, tekintve, hogy hamarosan 1 BTC sem fog az egyszeri utalásba beleférni, ha minden jól megy. Itt talán lehettek volna kicsit megengedőbbek is a szabályozók, mondjuk lehetett volna az egyszeri limit 10.000 dollár és 100.000 dollár az éves.)

 

Ezzel a szabályozással (hasonlóan a nemsokára megvalósuló európaihoz) a bankokat fogják megszorítani az egyéb piaci szereplők a pénz átutalások terén.

Jelenleg a hagyományos – külföldre történő – banki átutalás kapcsán 50.000-60.000 wont kell fizetni, míg maga az átutalásnak 2-3 nap is lehet az átfutási ideje.

A szabályozók a fenti határidőknek és díjaknak a radikális javulását várják és joggal, hiszen az átutalás – a digitális devizáknak köszönhetően – néhány órára vagy rosszabb esetben napon belülre, míg az átutalás díja 3-40.000 wonra mérséklődhet (ez minimum 20%-os csökkenés).

Persze a koreai bankok is érzik a „veszélyt”, ezért a Keb Hana Bank máris 10.000 wonra csökkentette a külföldi utalások díját, míg a Shinhan Bank erősen gondolkodik a Bitcoin és blokklánc alapú nemzetközi utalásokon.

Tekintettel arra, hogy a nemzetközi útutalási piacot cca. 600 milliárd dollárosra becsülik és a meglévő szabályozások is bíztatóak, ezért valószínűsíteni lehet, hogy egyre több fintech/regtech cég fog belépni erre a piacra, ami nagyban javítani fog a felhasználók helyzetét és ki fogja söpörni a kemény díjakat alkalmazó cégeket, vagy olyan változtatásra fogja kényszeríteni őket, ami előnyösebb lehet a felhasználók számára.

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? Alább találod meg a tárcáink címét. Előre is köszi!

BTC: 18Z2LGDFKFJrPrFkm4oXi3kCggGEAYXYaT

LTC: LVddRoA3XE6vYUoM4ZTDq8rCz4xF4Fczje

DASH: XsxNHGP635dnnf1Watk2JP7zPZcMuckDz5

ETH: 0x718c385e93c1de153dc0ecb953035d007fd0e6a6

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607


dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
3 hozzászólás
  • Kis Balázs Válasz

    Ez nektek már követendő példa?

    Azt tudom, hogy vártok egy egyértelmű szabályozásra, ez ilyesmi, még időben is van, továbbá magasabb összeghatárokat akartok látni.

    De “egyébként” /azért az idézőjel, mert ez itt egy nehezen megfogható logika műveletet jelöl, amit én nem tudok most kifejteni, de talán ti tudjátok értelmezni/ elégedettek vagytok? (Lásd első kérdésem.)

    2017-07-14 at 19:11
    • Carlo, Digicash, Jofkov Válasz

      Igen, ez már “valami”. Mao (ce Tung) is akkor volt sikeres, amikor a “hosszú menetelésben” vett részt, nem akkor , amikor a “nagy ugrást” csinálta (lásd még: Mao wikipedia). 😀

      A viccet félretéve: először foglalkozzanak a témával Mo.-n is (mint az EU-ban, Oroszországban és az U.S.A.-ban), induljon el valamiféle egyértelműsítés, hozzanak/módosítsanak jogszabályokat, aztán majd lehet ezt fokozatosan finomítani. First thing first, ahogy a művelt francia mondaná…:-)

      A NAV (bravo NAV-tudtuk, hogy Rátok számíthatunk!) már válszolt is a korábban feltett kérdéseinkre. Szóval egyelőre (velük) elégedettek vagyunk.:-)

      2017-07-15 at 12:28
    • Carlo, Digicash, Jofkov Válasz

      Követendő. Fontolva haladás útja, de a lényeg, hogy valami elindult. Mint anno a welcome-mal:)

      http://digitalcash.hu/2017/04/22/udvozlet-a-blokklancban/

      2017-07-15 at 14:07

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu