Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapICOA kínai ICO szabályozás margójára.
  • volatilitás cikk
05
szept

A kínai ICO szabályozás margójára.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Azt hiszem ma mindenki számára ismeretes már a tegnapi ICO szabályozás Kínában.

A magunk részéről nem értünk egyet a tiltással, mert egy ekkora és ilyen mohó/anyagilag ily törekvő nemzettől és államtól joggal várná el az ember a gyors és kiegyensúlyozott szabályozást.

Van rá példa, hogy vannak azért másmilyen megoldások is.

Ugyanakkor 2 dolgot mindenkinek a figyelmébe ajánlanánk:

1.  A digitális devizák és az ICO-k nem egy és ugyanazon fogalom. Az előbbi jobbára valóban decentralizált (pl: Bitcoin, amennyiben a hatalmi harcokat nem vesszük ide a BTC berkeken belül), míg az ICO-k – már csak a jellegük miatt is – centralizáltnak tekinthetőek. 

A kibocsátások mögött “cégek”, azok mögött management-ek állnak. Nem tart még ott sem az ICO, sem a DAO a decentralizáltságban, ahová egyesek gondolnák őket. Avagy, ahogy a mondás tartja: a jó DAO-nak is kell az idő, meg a cégér is.:-)

Ráadásul, nem is minden ICO kibocsátás tisztességes.

Azt hiszem használna az ICO-knak a szabályozás mellett az is, ha nem csak döntően ETH-s platformon mozognának az ilyen kibocsátások.

2.  A Bitcoin októberben 9 éves lesz. A Litecoin októberben 6 éves lesz és lehet még sorolni a “szülinapokat” a digitális devizák kapcsán. Az ICO-k nagy része pedig a legjobb esetben is 1-2 éves. Ugye érezzük a különbséget, ha más nem, akkor az “összegyűjtött” tapasztalatban? Majd, ha az ICO-k mögött is áll minimum egy 5-ös az években, akkor majd egészen más lesz a helyzet. De ahhoz – nagy valószínűség szerint – szabályozások is kellenek.

Összegezve tehát mi úgy látjuk, hogy nem olyan nagy baj, hogy Kína kicsit visszafogta a megvadult lovakat, de az még jobb lett volna, ha nem is hagyja megvadulni őket…

Az ICO-stop ellenére, továbbra is “tartjuk” a BTC és az LTC árfolyamára vonatkozó elképzeléseinket, hiszen ebből a szempontból az csak hasznos lehet, ha az ICO pénz a digitális devizáknál keres helyet 😀

A kommentekben természetesen lehet ezzel a nézőponttal vitatkozni…

Most csütörtökön pedig – reményeink szerint – jövünk a stockholmi Bitcoin konferencia híreivel.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Kép forrása: Coventry University Blogs

 

 

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu