Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinÁllampolgárságot Bitcoinért?
10
okt

Állampolgárságot Bitcoinért?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Igen, ma már ez is lehetséges. A világon először éppen Vanuatuban.

Ma nagy hírekkel készültünk Nektek, biztosak vagyunk benne, hogy sokatokat lázba fog hozni, de a trollokat mindenképp.

Képzeljétek! Vanuatu – ez a mindannyiunk által ismert és szeretett – ország – a közismert zászlójával és címerével – most állampolgárságot ad Nektek Bitcoinért cserébe. Mi a jó hír, ha nem ez?

Nem, a hír nem kacsa! Tudom, hogy régóta gondolkodtatok már az új-hebridákbeli állampolgárságon, ezért megosztjuk Veletek a részleteket.

A Vanuatu Information Centre (VIC) elnöke Geoffrey Bond most a következőeket nyilatkozta:

„ Vanuatu Kormánya elkötelezett híve az új technológiák adoptálásának (nagyon helyes, mutatják a receptet a Magyar Kormánynak), ezért mostantól Bitcoint is elfogadunk a vanuatui állampolgárságért cserébe. Biztonsági okokból (azaz, hogy megszűrjük, hogy kiket is fogadunk állampolgárunkká) az Ausztrál partner Tőzsdén keresztül fogjuk megfuttatni az ilyen ügyleteket, azon a tőzsdén, amely eleget tesz az ausztrál törvényeknek a befektetői azonosítás kapcsán”.

A lényeg a lényeg, hogy 200,000 $-ért (vagy jelen árfolyam szerint 41,5 Bitcoinért) már állampolgárok lehetünk Vanuatuban, amennyiben az egyéb feltételeknek (?) is megfelelünk.

Azoknak, akik kételkednének a lehetőségben, vagy annak fontosságában, hadd ajánljunk a figyelmébe 5 dolgot.

1.   Vanuatu az ún. Commonwealth országok közé tartozik így több, mint 100 országba (sok európaiba is) vízum nélkül utaznak az állampolgárai. 

 

2.   Az ún. fizetős állampolgárság piacát cca. 2 milliárd dollárra becsülik, tehát igenis van benne pénz, ráadásul egy ilyen „cserével” Vanuatu komolyabb befektetés nélkül jut egy halom pénzhez. A nevetgélőknek csak annyit mondok, hogy Elite Ultimate Privilege” program Thaiföld és rögtön érteni fogják, hogy a pénz, az bizony pénz. Mert a Bitcoin ugye pénz, ezt ugye tudjuk

 

3.   Vanuatut amúgy sem írnám le olyan könnyen. Egyrészt gyönyörű helynek tűnik, másrészt annyit írok, hogy Charlie Kalopungi, aztán mindenki guglizzon a kedvére tovább. Szóval ilyen kaliberű államokat és szereplőket vétek lenne leírni, arról nem is beszélve, hogy Magyarország nemrégiben felvette a diplomáciai kapcsolatokat Palauval, szóval hátrább az agarakkal, itt (is) nagy dolgok születhetnek még, csak akarni kell őket.

 

4.   Adó, az a fránya adó, amitől mindenki annyira fél, pedig nem félni kell az adótól, hanem 41,5 Bitcoinra szert tenni (lehetőleg tulajdonosként), aztán röhögve leadózni. Vanuatuban mondanom sem kell, hogy nem olyan komplikált az adórendszer, mint – mondjuk – a szerencsétlenebb történelmi fejlődésű nyugati/keleti/közép-európai országokban. A nem olyan bonyolultat meg úgy kell elképzelni, hogy egészen egyszerű.

 

5. Lehet ez egy trend kezdete az országok között. Bár nem kívánunk turkálni senki zsebében, de azoknak, akiknek a zsebe mégiscsak rejt 41,5 Bitcoint (ami idővel persze egyre kevesebb lesz jelen szolgáltatás kapcsán, ahogy nő a BTC ára) szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy 5 évvel ezelőtt talán még egy kéjes gondolat szintjén sem álmodozhattak a vanuati állampolgárságról. Most meg igen. Más kérdés, hogy áldoznak-e rá ennyit, de a fontos az, hogy a lehetőség adott.

 

Annyi jó hírünk van, hogy ez a lehetőség nem csak a ferde észjárású komisz kölkök, hanem mindenki előtt nyitva áll. Az, hogy talán nem mindenki fog élni vele Közületek, ne keserítsen el senkit, bőven lesznek majd olyanok, akik helyettünk/helyettetek is megteszik majd.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Forrás: bitcoin.com

Fotó: dreamstime.com


dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu