Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinMit mondott a Bitcoin Cash “CEO”-ja a Bitcon áráról?
21
nov

Mit mondott a Bitcoin Cash “CEO”-ja a Bitcon áráról?

Az a helyzet, hogy a mai napon a szabályozott tőzsdei határidős piac (pl: CME, Ledgerx) kapcsán akartam Nektek írni egy jó kis jogi cikket az opciókról és arról, hogy én személy szerint miért örülök, mint szabályozás párti jogász a Bitcoin szabályozott határidős tőzsdékre való bekerülésének, de stockholmi Rick Falkvinge a svéd Kalóz Párt volt vezetőjének és a Bitcoin Cash fake CEO-jának gondolatai, (vagy inkább Sophie Shevardnadze, Eduard Shevardnadze unokájának személye?) arra indított, hogy nézzünk meg közösen egy videót, ahol a Bitcoin jövőjéről elmélkednek.

Emlékszem még londoni éveim alatt csak 3 TV csatornát néztem éveken keresztül, azon ritka alkalmakkor, amikor egyáltalán figyelemre méltattam a televíziót. Ez a három a BBC, az RT és az Al Jazeera volt. Sophie-t éppen szerettem nézni, ez most sem változott meg.

Na, de, hogy azoknak is összefoglaljuk a főbb pontokat (hiszen sok minden elhangzik benne, kezdve a nemzetközi bitcoin pizza naptól, Jamie Dimon-on át Lloyd Blankfein-ig, akik nem kívánják megnézni a teljes terjedelmű videót, következzen egy rövid summary az interview-ból, hogyan látja Rick barátunk a Bitcoin helyzetét.

  1. Akkora vagyon-transzfer átalakulás van ma a világban, amekkorát utoljára a XIX. században láthattunk az olaj lelőhelyek megtalálásakor.
  1. Éppen ezért szerinte a BTC árfolyama (köszönhetően véges mivoltának) valahol 2 millió és 2,5 millió dollár között fog végül beállni. Az is igaz, hogy addigra már nem dollárban fogjuk számolni az értékét. 
  1. Már csak azért sem, mert a fiat money össze fognak omlani, a Kormányok tehetetlenek az adóssággal szemben. A BTC túléli a dollár és az euró, a yen összeomlását is.
  1. A Bitcoin hozta el az engedély és közvetítő nélküli pénz korát, ami igaz, hogy még csak gyerek cipőben jár (vagy ő a gyerek?), de a jövője fényes. Ha nem is a Bitcoinnak feltétlen, azaz nem a mindennapokban, de a mindennapok pénze is digitális pénz lesz.
  1. A központi bankok által fejlesztett digitális pénz (CBDC) olyan, mint az Apple IOS-e vs. az Open source Operációs rendszerek. Nem is kétséges, hogy ki fog győzni.
  1. A Bitcoin értékét 2 dolog adja. Az egyik az, hogy hasznos (elvileg rögtön tudok vele fizetni Malajziában is), a másik meg az, hogy véges.
  1. A jövőben az államok nem tudják majd önkényesen megsarcolni az állampolgáraikat az adófizetéssel, hanem az adóalanyoknak ebbe majd be kell egyezniük. Na, itt azért jogászként, azt mondom, hogy álljunk meg egy pillanatra, mert azért ez nem úgy működik, hogy holnap fél 4-re meg lesz az anarchia és onnantól mindenki szépen egyedül is meg együtt is jól elműködget.

Ezek után lessük meg, hogyan látja a dolgokat a Bitcoin Cash „CEO”-ja:

https://www.youtube.com/watch?v=EBYbveri7b8

 

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

 

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu