Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinAz U.S.A. egyelőre nem akar saját CBDC-t.
13
jan

Az U.S.A. egyelőre nem akar saját CBDC-t.

Többször írtunk már arról, hogy milyen előnyei lehetnének egy a központi bankok által kibocsátott digitális devizának.

Hogy a legalapvetőbbet vegyük: a tervezhetőség.

CBDC, vagyis a központi bankok által kibocsátott kriptopénzek, aminek a segítségével a (globális) pénzügyi tervezés (hello IMF) nem hasonlítana többet egy törött visszapillantó tükörre, amire idegesen pislog az autót vezető, (de minek, mert abban úgyis csak azt látja, amit már elhagyott!). A blokkláncon alapuló, valós idejű inflációs, nominális és reál GDP-re vonatkozó adatoknak biznyára nagy keletje lenne központi banki körökben is…(az is igaz, hogy nem nálunk).

Több ország bankja vizsgálja ennek a lehetőségét, elég csak olyan neveket megemlíteni, mint a Bank of England vagy az Orosz Jegybank.

Nekünk magyaroknak nem kell egyelőre “tartanunk” egy digitális forinttól, ha hihetünk az MNB-nek.

Igaz, hogy egy csomó mindent szépen fel lehetne fűzni egy ilyen digitális pénzre, az adófizetéstől kezdve a társadalombiztosítási ellátásokig, de valóban az lehet a realitás, hogy nem tart még ilyen digitális fejlődésénél az ország.

Úgy tűnik, hogy a nálunk sok szempontból fejlettebb Amerikai Egyesült Államokban sem tartanak még itt, legalábbis erről beszél nekünk az alábbi videóban (4:55-től) az Egyesült Államok pénzügyminisztere, Steven Mnuchin.

A bollocks-ot nem fordítom le Nektek, mert nem hiszem, hogy Ti megkajálnátok, de az tény, hogy 7:38-nál azt mondja ez a drága jó miniszter, hogy egyelőre úgy gondolják a FED-del együtt, hogy nincs még itt az idő (és az igény) a digitális dollárra. Very sad…

Persze a reguláció és a CBDC/CBCC nem ugyanazok a fogalmak, de mi már majd megveszünk a kíváncsiságtól, hogy ki fog először előrukkolni egy központi banki digitális pénzzel?

 

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

Címkék:

    dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
    Ajánlott bejegyzések
    SZÓLJ HOZZÁ
    1 Komment

    Leave A Comment

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    Digitalcash.hu