Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinForkolódik a Monero is, Indiában meg szabályozzák a kripto pénzeket.
15
febr

Forkolódik a Monero is, Indiában meg szabályozzák a kripto pénzeket.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Azokat, akiket a Monero nevű kriptovaluta említése hozott ide, rögtön át is irányítanám a kriptoakademia.com oldalra, ahol az ezzel kapcsolatos írásom olvasható.

Természetesen a megfejtéseket ezen oldal komment szekciójában is le lehet adni, hiszen itt is ér kommentelni, pláne jó és valós információtartalommal bíró közléseket.

Akiket pedig az indiai kripto szabályozás nyomon követése hozott ide, azoknak elmondom, hogy mi is a stájsz.

A digitális deviza tőzsdék Indiában arra készülnek, hogy – közös összefogással –  a felhasználóik központi adattárát hozzák létre, megteremtve ezzel a felhasználóik tranzakcióinak valós idejű nyilvántartását – jelentette nemrég az Economic Times.

Ez a fajta megközelítés ugye szöges ellentétben van a „Cypherpunk mozgalom” törekvéseivel, melynek megfogalmazása szerint:

“Az adatok védelme elengedhetetlen a nyílt társadalom számára a digitális korban. A magánszféra védelme nem titkolózás. A magánszféra védelme az egy olyan dolog, amit nem kívánunk a nyilvánosság elé tárni, a titok pedig amiről senki más nem tudhat. Az adatvédelem arra ad lehetőséget, hogy az egyén eldönthesse mi kerüljön róla nyilvánosságra.” 

Nagy valószínűség szerint a „Kiáltvány a Kibertérből” olvasóinak sem nyerné meg a tetszését ez a központi adattár.

A kripto pénz tőzsdék jelenleg is tagjai az indiai Internet és Mobil Szövetség (IAMAI) Blokklánc és Kripto-pénz Bizottságának (BACC), melyben 7 taggal képviseltetik magukat.

Ajeet Khurana, a bizottság vezetője hangsúlyozta, hogy “ez az egyik olyan javaslat, amelyet a kormánybizottság elé terjesztünk, amely a kripto pénzek kérdéskörét vizsgálja.”

A digitális devizák vevőinek és eladóinak vásárlási adatait ezután a felhasználó Aadhaar azonosítóján vagy állandó számla/azonosító számán (PAN) keresztül lehet majd nyomon követni. Az olyan részletek, mint például a tulajdonában lévő kripto pénz mennyisége, annak értéke, valamint az egyes felhasználók vásárlásának és eladásának mintázata ezután a központi adattáron keresztül érhető el.

Az Aadhaar egy 12 számjegyű egyedi személyazonosító szám, amelyet elviekben az összes indiai lakosnak kiállítottak már a biometrikus és demográfiai adatai alapján. Ez egyébként a világ legnagyobb biometrikus azonosítási rendszere, több mint 1.19 milliárd tagja volt tavaly novemberben.  

A PAN pedig egy egyedülálló 10 karakteres kód, amely azonosítja az egyéneket, családokat és vállalatokat, különösen azokat, akik jövedelemadót fizetnek. Ezt főleg az indiaiaknak és a vízummal rendelkező külföldi állampolgároknak találták ki korábban. 

Khurana megjegyezte, hogy a BACC arra törekszik, hogy legkésőbb ezen a héten benyújtsa a javaslatot a Kormánybizottsághoz, amelyet az SC Garg gazdasági főtitkár vezet.

A kormányzati testület várhatóan márciusig nyújtja be majd ajánlásait a Kormány felé és kijelöl egy szabályozó szervet a digitális deviza kereskedelem kapcsán.

Khurana egyébként úgy becsüli, hogy Indiában jelenleg mintegy ötmillió ember van, aki használ vagy használt már kripto pénzt a múltban és ez a szám növekszik” – jegyezte meg Firstpost. 

“A tőzsdei szabályok nem engedik meg a külföldiek részvételét az indiai tőzsdéken, és a külföldi tőzsdék bejutását sem teszik lehetővé Indiában, ezért a szabályozás terén mi a világtól függetlenül dolgozunk” – tette hozzá.  

“Ennek ellenére a piaci mozgásaink nagyon is élénkek. Ha összehasonlítod a kripto tőzsdék vételi és eladási megbízási könyveit (order book) azt találod, hogy igencsak hasonlítanak a forex vagy a hagyományos részvény tőzsdék megbízási könyveihez, tehát a kripto tőzsdék működése is igencsak hasonló azokéhoz”.

Az indiai digitális devizákra vonatkozó szabályozási keret megalkotása egyébként azért vesz ott is időt igénybe, mert egyrészt tisztába kell jönniük a szabályozóknak a technológiai innováció részleteivel, másrészt pedig ott sem világos az, hogy kinek is kellene szabályoznia. 

Forrás: itt. 

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu