Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinBitcoin: cél a 91.000 dolláros árfolyam?
  • Bitcoin vs pénz
20
márc

Bitcoin: cél a 91.000 dolláros árfolyam?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Egy pár nap most kimaradt a digitalcash.hu életéből, mivel folynak az oldal „ráncfelvarrási” munkálatai és azzal is kellett foglalkoznunk. Olvasóink kérésének eleget téve próbálunk egy kicsivel olvasóbarátabb kialakítást megcélozni.

Megijedni nem kell, a digitalcash.hu továbbra is ingyenes marad, semmilyen szolgáltatást nem ad el saját egésze alatt, de az oldal és szerkesztőjének (dr. Varsányi Károly) költségeinek fedezésére – alaposan „átvizsgált” hirdetőket – meg fogunk jeleníteni az oldalon más oldalakhoz hasonlóan.

Ennyi bevezető után nézzük, hogy hogyan lesz a bitcoin árfolyama 91.000 dollár:

Tom Lee-t a Fundsrat stratégiai vezetőjét reméljük nem kell bemutatnunk senkinek sem.

Többször is írtunk róla korábban, hiszen voltak érdekes megállapításai mind a bitcoin-arany viszonylatban, mind pedig a Google IPO-bitcoin árfolyam kapcsán.

Most újra jelentkezett a jó öreg Tommy, méghozzá nem is akármilyen dolgokat tett le nekünk az asztalra.

Egyrészt itt van a misztikus/mókás nevű BMI index (Bitcoin Misery index), ami egy az RSI-hez (Relative Strength Index) és a MACD (Moving Average Convergence / Divergence)-hez hasonló index.

Az RSI ugye nem az árakat, hanem az árfolyam változásokat méri, azaz egy adott időszak árfolyam-elemelkedéseinek nagyságát hasonlítja össze a csökkenések nagyságával. Leegyszerűsítve azt is mondhatnánk, hogy a piaci hangulatot méri egy 0 és 100 közötti skálán.

A MACD pedig egy három mozgóátlag (általában 12, 26 és 9 nap) mozgását tükröző indikátor, ahol a középvonal keresztezése jelzi a bika és medve piacok közötti váltást. A középvonalat akkor keresztezi az MACD, ha a 12 napos exponenciális mozgóátlag alulról vagy felülről metszi a 26 napos exponenciális mozgóátlagot.

A BMI értékei az RSI 0-100 értékei között, egészen pontosan a 30-es és 70-as értékeihez hasonlóan működnek, azaz 30-as érték alatt túladott a bitcoin, még a 70-es érték felett túlvett tartományról beszélünk.

Akik érdekel ez charton is, az itt meg tudja tekinteni.

Egyébként a BMI index értéke 18,8 körül volt március 10-én, ami a legalacsonyabb érték a 2011. szeptemberi 16,2 óta.

Amiért azonban a hírekbe került a múlt héten Tommy barátunk, az nem a BMI, hanem azon kijelentése miszerint a bitcoin árfolyama 2020. márciusáig 91.000 dollárra emelkedhet.

A Fundstrat ugyanis összeállított egy lenyűgöző adatbázison és statisztikai adatokon alapuló grafikont a Bitcoin-ról, amely segít a rövid és hosszú távú trendek megjelenítésében annak árfolyama kapcsán. A grafikon alapjául szolgáló adatok magukban foglalják a bitcoin bányászat költségeit, az óránkénti, napi és havi kereskedési trendeket és a technikai elemzést is.

Egészen pontosan így néz ki:

Szép ugye?

Érdekesség, hogy mind az RSI, mind pedig a MACD kicsit túladottnak mutatja a bitcoint, de azt tegyük rögtön hozzá, hogy a fenti 2 indikátor nem rendelkezik még elég adattal a bitcoin árfolyamára vonatkozóan, tekintettel arra, hogy annak árfolyama (ti: bitcoin) 2017-ig relatíve alacsonynak volt mondható.

Végezetül hadd osszuk meg az Ethereum kedvelő olvasóinkkal azt a magyarázatot is, hogy mi okozhatta az Ethereum mostani árfolyamcsökkenését.

Nem is annyira a magyarázat, – miszerint az EOS kiszórt egy laza 50.000 ETH-t a Bitfinexen – az érdekes, hanem inkább a mögöttes veszély lehetősége, hogy mi van akkor, ha a korábban sok ETH-t begyűjtő ICO-k  – a projekt megvalósítása kapcsán – elkezdenek megválni az etherjeiktől?

Egyes számítások szerint ugyanis a teljes ETH mennyiség – legalább – 3,4%-a ilyen ICO „alapok” kezében van, akik akarva, vagy akaratlanul, de könnyen „gyilkos bálnákká” válhatnak.

Disclaimer: Bár mondanom sem kell remélem, hogy nem vagyok a Bszt. (2007. évi CXXXVIII törvény) szerinti befektetési tanácsadó és jelen poszt sem befektetési elemzés sem pedig befektetési tanácsadás, de azért jobb, ha mégiscsak le van ez írva ismételten is.

írta: dr. Varsányi Károly

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu