Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapRippleA Nők a Ripple-t szeretik.
15
máj

A Nők a Ripple-t szeretik.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Az ismert bróker cég, az Etoro nemrégiben ismertette annak a kutatásnak az eredményét, amit a felhasználói bázisuk kapcsán végeztek, annak érdekében, hogy  jobban megértsék a bitcoin és egyéb kripto pénz befektetőket, vagyis, hogy kik is ők.

A 2017. márciusa és 2018. februárja közötti adatok alapján áttekintették azokat a nyilvános profilokat, akik vagy amely személyek az Etoro rendszerét használták a kripto pénzekkel történő kereskedés/befektetés kapcsán.  

Az egyik érdekes pont, ami az adatokból kiderült, hogy a kereskedők abszolút többsége új a kereskedési tevékenységben, nem igazán rendelkezik befektetési tapasztalattal. Egészen pontosan 81,96%-uk kezdő a kereskedésben, 10,66%-nak van „közepes” szintű tapasztalata és csak 7,38% -uk rendelkezik fejlett vagy jelentős szintű piaci tapasztalattal.

A foglalkozásra való bontást tekintve nem meglepő, hogy a számítógépes és informatikai szolgáltatásokban dolgozó emberek erőteljesen (15,05%) képviselik magukat a kereskedésben, valamint a pénzügyi ágazat is felvonultatja képviselőit ugyanitt (8,48%). Őket viszont lazán megelőzik a marketingesek és sales-esek a maguk 14,49% -ával.

A kereskedők mintegy 30% -ának pedig egyenesen nincs is  kapcsolata a munkaerőpiaccal, hiszen 13,85%-a diák, 2,06%-uk nyugdíjas, és 14,74% pedig „munkanélküli”. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs jövedelmük, mondjuk éppen a sikeres kereskedésből.  Aztán vannak még a kereskedők között – igaz kisebb számban – a jog, turizmus, egészségügy, ingatlanforgalom, stb. ágazatok képviselői is.

Sajnálatosnak mondható a kripto pénzek területén (általánosságban is) a női reprezentáció hiánya és ugyanez mondható el a kereskedésben is.  

Az adatok azt mutatják, hogy a kriptoval kereskedők kevesebb mint egytizede nő, mindösszesen 8,5% , szemben a férfiak 91,5% -ával.  

Ez annak is betudható, hogy bitcoin a technológia és a pénzügyek metszéspontjában helyezkedik el, és ugye mindkét terület súlyos nemi egyensúlyhiánnyal küzd, így az eredmények ebben az összefüggésben már nem meglepőek. 

Érdekes módon a kutatás azt is feltárta, hogy különbségek vannak a nők és a férfiak által preferált kripto pénzek között a kereskedés kapcsán. 

Úgy tűnik, hogy a Ripple (XRP) kereskedésében a nők vezetnek, míg az ETC, a BCH és az LTC kereskedése kapcsán szilárdan férfi „uralom” van. Ezek szerint akkor a Nők a Ripple-t szeretik. 

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem szeretnének kripto pénzeket kapni a Hölgyek, ahogy ezt egy korábbi vendég posztomban már bemutattam.

Forrás: itt.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu