Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinIan Balinának nincsen Bitcoinja.
  • ethereum vega
04
jún

Ian Balinának nincsen Bitcoinja.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Csak Ethereumja.

Ellenben azt gondolja, hogy kell a szabályozás az ICO-knak és a tokeneknek is. Nem olyan elkötelezett híve a szabályozásnak, mint mondjuk én, de befektetővédelmi szepontok alapján ő is szükségesnek tartja.

Honnan tudom? Onnan, hogy megkérdeztem, hogy mit gondol az ICO/token szabályozásról, míg azt, hogy nincsen Bitcoinja ő maga mondta el azon az előadáson, ahol hétfő este részt vettem.

Mert bár blokklánc jogászként meg van a vélményem az ICO kibocsátásokról és én magam eddig csak egyetlen egybe fektettem némi pénzt, de ha már Magyarországon jár a téma egyik közkedvelt alakja Ian Balina, – aki az IBM-nek dolgozott sales engineer-ként, mielőtt még “főállású” crypto self made man-né vált volna – akkor elmegyek megnézem őt, hátha tanulhatok valamit tőle.

Nézzük mit is hoztam haza tőle?

Először is ő az ICO-k kapcsán adatanalízissel azok (ti: ICO kibocsátás és előkészületei) mintázatát vizsgálta, vagyis azokat az ICO-kat vette alapul, amik már a múltban – adott esetben komoly – eredményt értek el a kibocsátás/pénz bevonás kapcsán. 

Persze nem volt zizi Ian barátunk, legalább egy működő kódnak, testnet-nek, mainnet-nek, valami megfoghatónak kellett lennie az ICO-k mögött, hogy az ő token metrics rendszere szerint érdemes legyen neki pénz beletennie.

Olyan alulértékelt ICO-kat keresett, amik bár jók, de a többség nem látja ezt még. Erre analógiának a baseball second divisont hozta fel, avagy nem mindenki vehet egyből top játékosokat. Azt is megtudhattuk tőle, hogy a Huobi egy jó belépő volt neki és használta már a Coinify-t is.

Jelenleg a privát Telegram csoportjában osztja meg a tudását és a magyar csoporttagokat (akik Balina meghívói is voltak) alapul véve, biztosan nem rosszul, bár én – mint, aki nem követi aktívan az ICO területet – ezt teljességgel nem tudom megítélni.

Az este egyik érdekessége volt az ún. ICO pitch, vagy ICO küzdelem, ahol most 5 ICO képviseltette magát, amik a következők voltak:

DATAFUND, TOLAR, ENQ, MOTOGRAM (ezek mind külföldiek), valamint a hazai INLOCK.

A Datafund a felhasználói adatokban rejlő pénzeket célozza, a Tolarnál az ún. hash net az érdekes, az ENQ-nál a multi consensus algorithm (okos telefon, mint full node), a Motogram-nál az automatikus autó baleseti/kár szkennelés, míg az Inlocknál a kriptopénz fedezeti alapú hitelplatform.

A pitchet végül a Tolar nyerte, az ő képviselőjüket lehetett faggatni a projektről.

Összegzés: Jól éreztem magam, tanultam is valamit, de a magam részéről még mindig nem érzek kedvet az ICO-záshoz befektetés szinten (jogi szemmel persze más a helyzet, dehát az munka). Ez persze még változhat, de addig, amíg ez megtörténik, meghagyom inkább ezt az ICOMustra-s srácoknak. Ja, és, ha már ott jártam, akkor nyomtunk egy közös képet Ian-nal is:

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

 

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu