Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokklánc jogászAmiért érdemes szakmailag csinálni.
03
okt

Amiért érdemes szakmailag csinálni.

Nemrég beszélgettem valakivel, aki újra emlékeztetett arra, amiről én mindig megfeledkezem, jelesül, hogy, ami nekem evidens, az másnak nem az. Nem azért, mert én annyira okos gyerek vagyok, hanem, mert mások nem ezen a területen dolgoznak/gondolkodnak.

A HyperLedger előadás után jöttem rá arra, hogy le fogom írni egyszerűen és közérthetően, hogy mi a “baja” a jogrendszernek a blokklánccal. Az előadás után ugyanis kaptam pár jó szót és gratulációt, hogy így megvilágítva a dolgot, már “más a leányzó fekvése”. Ez a jövőbeni “tényfeltáró” cikk reményeim szerint a Bitcoinbázis-on jelenik majd meg.

Alább pedig egy rövid levél, hogy miért érdemes ezt a blokklánc jogász dolgot csinálni szakmailag. Persze a fő érv változatlan: mert élvezem.

Tisztelt Dr. Varsányi Károly!

A ………i Egyetem Állam – és Jogtudományi karán vagyok negyedéves joghallgató és szakdolgozat témámként illetve, ha sikerül OTDK pályamunkámként az értékpapír-kriptovaluta összevetését választottam. 

Nagy megtiszteltetés lenne, ha pár gondolat erejéig beleidézhetném az Ön véleményét a témát illetően, hogy mit gondol az összehasonlítás relevanciájáról, elképzelhetőnek látja-e, hogy értékpapírként kezeljék és hasonlóan szabályozzák, illetve a jövőt tekintve milyen szabályozást látna megfelelőnek a magyar jogi viszonylatban.

Előre is hálásan köszönöm válaszát:

I.R.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
1 Komment
  • 3 éves a DigitalCash.hu - Digitalcash.hu Válasz

    […] egyet , ami pedig megerősített abban, hogy jó úton járok. Azóta egyébként már jó pár joghallgató is írt nekem, hogy a blokklánc jogi vetületét tekintve hiánypótló az, amit […]

    2020-04-20 at 17:45

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu