Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokkláncBlokkláncon az angol ingatlan-nyilvántartás?
05
okt

Blokkláncon az angol ingatlan-nyilvántartás?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Vannak a világnak olyan részei, amelyek kicsit előrébb járnak már az új technológiák lehetséges alkalmazásában, mint mondjuk kishazánk.

Ezeknek az új tehnológiáknak az alkalmazása (legyen szó akár a blokkláncról, akár az alapul szolgáló a DLT-ről) igen üdvös lenne Magyarországon is, de úgy tűnik, hogy egyelőre ez még várat magára. 

Mások – jelen posztunk példája is – már felismerték, hogy a gyakran fejnehéz nyilvántartási rendszerek, mint az ingatlan-nyilvántartás, profitálni tudnának az új technológia kapcsán.

Nézzük meg, hogy hogyan gondolkodnak a kérdésről, mondjuk Angliában.

A U.K. országos földhivatali/ingatlan nyilvántartása (HM Land Registry) a blokklánc technológiával kapcsolatos együttműködés újabb szakaszába lép.

A HM Land Registry kedden ugyanis bejelentette, hogy partnerkapcsolatban van a blokklánc technológiát alkalmazó Methods céggel, amely cég az R3 Corda keretrendszerét használná azért, hogy olyan platformot dolgozzon ki, amely képes az egyes ingatlanok “mozgását”, vagyis a tulajdonosváltásokat rögzíteni, követni és hitelesen tárolni.

A HM Land Registry kutatása tavaly kezdődött, amikor először jelentette be a Digitális utca projektet.

Az adásvételi folyamat egyszerűsítésére irányuló vágy mellett az ügynökség azt is kifejtette, hogy több “granulár információt” (elemi, atomi információ) szeretne tárolni egy blokklánc alapú platform segítségével.

A HM Land Registry vezérigazgatója, Graham Farrant kedden úgy nyilatkozott, hogy az ügynökség a világ “vezető ingatlan-nyilvántartási rendszerét” szeretné kidolgozni, vagyis egy olyan nyilvántartási rendszert szeretne megvalósítani, ami a sebesség, a könnyű használat és az adatok nyitott megközelítése kapcsán megelőzi a többi ilyen rendszert.

Farrant hozzátette még:

“A Methods-al a Digitális utca koncepcióján dolgozva, egy újabb lépést teszünk célunk felé, hogy felderítsük azt, hogy az olyan új technológiák, mint a blokklánc, segítenek-e nekünk egy gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb ingatlan regisztrációs folyamat kialakításában.”

Az R3 vezérigazgatója, David Rutter szerint a cég várakozással tekint a “világ (egyik) legismertebb” ingatlan nyilvántartásával történő együttműködésre. Farranthoz hasonlóan megjegyezte, hogy ez a technológia képes hatékonyabbá tenni a tranzakciókat és azt is elmondta, hogy R3 szorosan együttműködik a földhivatali nyilvántartással, hogy “ezt a potenciált a valósággá alakítsa át”.

Forrás: itt.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu