Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapEOSA Wanchain integrálta az EOS-t.
19
márc

A Wanchain integrálta az EOS-t.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Az EOS-t sokan szeretik. Köztük van Kína is, aki folyamatosan előkelő helyen értékeli a maga CCID listáján, amiről a digitalcash.hu időről-időre tudósítani szokott.

Most a Wanchain is úgy tűnik, hogy helyt adott az EOS iránti igénynek és integrálta azt a rendszerébe.

Wanchain, az Ethereum egy olyan forkja, amely a blokkláncok integrációjára összpontosít és ennek szellemében már az EOS-t is támogatja.

Célkitűzése, hogy a közeljövőben decentralizált tőzsdéken az EOS, Ethereum és a Bitcoin közötti kereskedelem szabadon folyhasson.

A Wanchain jelenleg egy hidat képez a Bitcoin és Ethereum között.

A Loopring rendszer integrálása azt jelenti, hogy lehetséges lesz a blokkláncok közötti on-chain, decentralizált kereskedés azok tokenjeit/kriptopénzeit tekintve.

A Loopring aktívan épít egy decentralizált tőzsdét (DEX) a Wanchain-on, amely a következő negyedévben indul el a tervek szerint.

A megközelítésük különbözik a Kyber.Network Wrapped BTC-től (WBTC) abban a tekintetben, hogy nem igényel “letétkezelőt”, mint az mondjuk a Bitgo-nál megvalósul a WBTC, amiről már mi is írtunk korábban.

Ismétlés képpen: a WBTC a BitGo letétkezelő szolgáltatása, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Bitcoinjuk értékében férjenek hozzá Etherhez az Ethereum blokkláncon. Amikor a felhasználó megvásárolja a WBTC-t, a BTC zárolásra kerül és ugyanilyen BTC egyenértékű WBTC kerül kibocsátásra.

A Wanchain vezérigazgatója, Jack Liu elmondta a CCN-nek:

Örömünkre szolgál, hogy integráljuk az EOS-t a Wanchain ökoszisztémába, összekötve az ő erős dApp közösségüket az Ethereum és a Bitcoin hálózatokkal. Az EOS-nak is van egy erős, globális fejlesztői (és blokk képző) hálózata, amely képes a Wanchain kereszt-blokkláncos platformjának kihasználására. ”

A Wanchain modell szükségtelenné teheti a Bitgo megoldását, mert a Bitcoin pénztárcával és Ethereum pénztárcával rendelkező felhasználó maga teheti “letétbe” a Bitcoinját, és egy hasonló „becsomagolt” tokent kap érte.

A különbség az, hogy a felhasználó mindezt maga is megteheti, azaz “önellátó” lehet, nem kell a Bitgo-ra támaszkodnia. A BitGo természetesen hangsúlyozza a letétkezelési szolgáltatásának értékét, de a decentralizációt támogatók inkább az ilyen “önkiszolgáló modellt” részesítik előnyben.

A pénteki Wanchain közösségi konferencia egy olyan bejelentést is tartalmazott, hogy az USD Coint és a True USD-t hozzáadták az ERC-20 tokenek listájához, amelyek könnyen hozzáférhetők Wanchain-on keresztül. Így tehát erősődik a stabil coin “kínálat” is. Ugyanúgy elérhető a Wanchainen belül a BAT token is egyébként.

A protokoll nyílt forráskódú, mint a legtöbb kriptos projekt, így minden Ethereum projekt hozzáadhatja a tokenjét. Az EOS hozzáadása azt jelenti, hogy az EOS projektek is megtehetik immáron ezt.

Arra a kérdésre, hogy miért van szükség ilyen “kereszteződésekre”,  több válasz is létezik. Először is a likviditás. Wanchain likviditást biztosít többi kripto pénznek/tokennek, így az Ethereumnak, Ethereum-alapú stabilcoinoknak és Bitcoinnak.

A Wanchain másik előnye, hogy lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egy helyen, (majd később) decentralizált módon kereskedjenek kriptopénzekkel.

Mivel a Wanchain célja, hogy kapcsolatot és “átjárást” biztosítsanak a főbb blokkláncok számára és ezért a jövőben minnél több blokklánc integrációját tervezik.

Stay tuned tehát!

Forrás: itt.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu