Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAdózásA kriptopénzek adózása az EU tagállamaiban.
06
jún

A kriptopénzek adózása az EU tagállamaiban.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

A digitalcash.hu a maga részéről igyekszik megosztani minden olyan infót, ami érdeklődésre tarthat számot a kriptos közösség részéről.

Ma Onni Viljanen munkáját (Taxation of Virtual Currencies in the EU, azaz “A kriptopénzek adózása az EU tagállamaiban”) ajánljuk mindenki figyelmébe.

Elég sűrűn kapunk szakdolgozati és egyéb egyetemi megkeresést hallgatóktól, és úgy gondoltuk, hogy nekik és másnak is hasznos lehet, ha elérhetővé tesszük az anyagot, hiszen nem mindenki tud fizetni egy hasonló összegző tanulmány kapcsán.

Ami az elkészült tanulmányt illeti: nyilván nem lehet hiba mentes Onni munkája (lásd: capital és trading gain közötti különbség, thx Lamberta) , de én még a magam részéről nem láttam ennyire összeszedett és ingyenes tanulmányt.

Itt arra bátorkodom célozni, hogy ezeket az infókat sokan pénzért adják át, márpedig ősi mondás, hogy ajándék lónak, ne nézd a fogát és ez itt most egy disclaimer is, ha valaki a tanulmány alapján akarna aktuális adóbevallást tenni.

Ha már pénz: nem, nem kapok érte semmilyen pénzt, hogy “megosztom” Onni munkáját az érdeklődőkkel, nem ezért teszem. Egyszerűen hasznosnak tartom azok számára, akik valamilyen formában (pl: szakdolgozat írása) fel kívánják használni.

Azért, hogy ez tényleg azokhoz jusson el, akiket érdekel, nem teszem fel sehova az anyagot (előbb-utóbb biztosan megteszik ezt mások), de aki ír akár a digitascash.hu, akár a drvarsanyi.hu-s elérhetőségemre, annak szívesen elküldöm.

Közszolgálati közleményünket olvasták.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu