Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapFacebook coinFacebook Libra nyitja a kaput.
18
júl

Facebook Libra nyitja a kaput.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    1 Komment
  • Kategória

Rendben lezajlódott a Facebook Libra szakmai workshop és kifejezett nyitottságot lehetett látni a párbeszédre az MNB részéről.

Amit én a saját előadásomban el szerettem volna mondani az, hogy a kibertér meghódítása kapcsán zajlik a pénz evolúciója is, azaz azzal, hogy megjelent a korporatív pénz a színtéren, végképp elindult az állami pénz monopol helyzetének lebontása, azaz a Gesell féle föld és pénz monopóliumok lassan eltűnnek és kialakulnak az egymással versenyző pénzek (lásd még: tokenek, WeChat és Facebook money).

Persze a veszélyek fennállnak továbbra is, mert ha a korporációk szövetkeznek az államokkal, az nem biztos, hogy jó lesz nekünk. Az viszont tény, hogy az amcsi politika képviselői (most éppen a republikánus McHenry) jól látja az alábbiakat és ki is mondja:

https://twitter.com/Steven_McKie/status/1151573307029770240
Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
1 Komment

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu