Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinBányászok a Bitcoin feleződésről.
02
nov

Bányászok a Bitcoin feleződésről.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    2 hozzászólás
  • Kategória

Szó se róla, van “némi” bizonytalanság, már ami a BTC (kitermelési költség) árat és árfolyamot illeti.

Nem is csodálom, mert akkor és ott (ti: feleződés) tényeg kihullanak a nem hatékony bányászok.

Maga a Bitcoin árfolyam nagy kérdés. A Litecoinnál ugye nem jött be a nagy várakozás, illetve még a feleződés előtt futott fel az LTC árfolyama, ami aztán vissza is csökkent.

Meglátjuk, hogy mindez hogyan alakul a Bitcoinnál, mennyire jön be a BTC stock to flow (hello Plan B), illetve hátra van még az év vége, ahol szintén kérdés, hogy el tudjuk-e mondani, hogy “2020, durran egy pezsgő, minden rózsaszín, csak semmi felhő”?

Ami biztos, hogy a 4chan (E. Snowden?) féle 16 ezer dolláros árfolyam októberre nem csengetett be, de 1 hónap csúszást – szerintem – sokan elnéznének a “jósnak”.

Apropó jós. Nekem is van egy “jóslatom”, pontosabban fogadásom az év végére a BTC árfolyamára, de ezt majd a “Jósokat ettem, jó sokat” c. posztban szeretném megírni.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
2 hozzászólás
  • Peter Válasz

    Ez a felezödés számomra egy rejtély… mi ez?

    2019-11-03 at 09:58
    • dr. Varsányi Károly Válasz

      Na, lássuk csak: a teljes kibányászható Bitcoin mennyisége ugye 21 millió Bitcoin. A blokkonként generált Bitcoin mennyiség 210 000 blokk után feleződik, ami cca. 4 évente következik be. Ezt nevezik feleződésnek. A jutalom eredetileg 50 Bitcoin volt, aztán 4 évvel később 25 Bitcoinra csökkent. Jelenleg minden kibányászott blokk után 12,5 BTC keletkezik. A mostani feleződési ütemmel átlagosan 1800 BTC keletkezik naponta. A következő feleződés 2020. májusában fog bekövetkezni, ekkor a jelenlegi 12,5 BTC jutalom 6,25 BTC-re fog csökkenni. Kb. ez a feleződés.

      2019-11-03 at 10:58

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu