Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinMi a Bitcoin bányászat és hogyan működik?
14
nov

Mi a Bitcoin bányászat és hogyan működik?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

A kriptodeviza bányászat egy olyan folyamat, amelyet egy decentralizált digitális valutahálózat használ, ahol a tranzakciót hitelesítik és hozzáadják a digitális ledger pénztárcához. A bányászat az a módszer, amellyel a blokklánc-technológia hatékonyan működhet, ügyelve arra, hogy minden végrehajtott tranzakció jogszerű legyen. Nem csak a kriptodeviza használók közössége kovácsol ebből előnyt, hanem a bányászok is, mivel ingyenes digitális érméket kapnak ellenőrzési munkájuk során.

Mi a Blokklánc?

A Blokklánc technológiát értékegységek tulajdonjogának átruházására használják nyilvános kulcsú titkosítással, valamint a munkamódszerek igazolásával és az ellenőrzés felhasználásával. A Blokklánc egy decentralizált módszert alkalmaz a hálózat folyamatos mozgatására, ami azt jelenti, hogy a folyamatot nem felügyeli olyan központi hatóság, mint például a kormány vagy a központi bank. Minden alkalommal, amikor új tranzakció történik, azt ellenőrzik, majd naplóbejegyzésként helyezi el a láncban. Az új tranzakció egy új blokk lesz egy naplóban, amelyet soha nem törölnek, így egy hosszú láncot alkot.

A kriptodevizák blokkláncát általában peer to peer hálózat kezeli. A folyamatot a lánc felhasználói irányítják. A tranzakció rögzítése után az adott blokkban szereplő adatok nem változtathatók visszamenőleges hatállyal a hálózati többség beleegyezése nélkül.

Hogyan működik?

Amikor egy kriptodeviza tranzakciót generálnak egy blokkláncon, akkor új tranzakció kerül ellenőrzésre. A bányászati ​​folyamat során más bányászokkal kell versenyezni. A Bitcoin bányászat egy olyan kifinomult matematikai egyenlet megoldásának a folyamata, amely leírja az új tranzakciót. Ez magában foglalja több millió adatsor tömörítését. Amikor egy bányász megoldja a matematikai egyenletet, a tranzakció engedélyezésével jutalmazzák őket továbbá néhány ingyenes bitcoint adnak a részükre. A bányásznak sikere érdekében speciális számítógépes hardverre van szüksége, amely képes kezelni ezeket a kifinomult algoritmusokat.

Miért bányásznak a bányászok?

A válasz viszonylag egyszerű. Azért bányásszák a blokklánc folyamatot, mert úgy vélik, hogy ez hatékony módszer a pénzkeresésre. A kriptodeviza bányászatba igen sok pénzt fektetnek be. Ezt a funkciót nem tudja végrehajtani anélkül, hogy jelentős beruházást ne hajtana végre, egy kiváló hardveres számítógép teljesítménybe. Még ha rendelkezik is ilyen géppel, így is nagyon versenyképes a folyamat mivel a rendszer tökéletes ismeretét és kiváló számítógépes teljesítményt igényel.

A bányászat egy célt szolgál. Ez az egyetlen mód arra hogy új kriptodevizákat adjanak ki. A bányászok alapvetően pénzverők. Ha nem lennének bányászok, a Bitcoin továbbra is létezne és használható lenne, de soha nem létezne további Bitcoin.

Összefoglaló:

A Bitcoin bányászat egy ellenőrző folyamat egy blokklánc ledgeren. A bányásznak minden alkalommal, amikor egy tranzakció megtörténik, ellenőriznie kell a tranzakciót, amelyet azután egy digitális ledgeren helyeznek el. Nem csak a kriptodevizát használó közösség tagjai kovácsolnak előnyt, hanem a bányászok is, akik a munkájukért cserébe ingyenes bitcoint kapnak.  

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu