Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinBitcoin árfolyam a HUF/EUR tükrében, ha Mo. elhagyja az EU-t.
08
dec

Bitcoin árfolyam a HUF/EUR tükrében, ha Mo. elhagyja az EU-t.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Van a Saxo banknak egy hagyománya, miszerint minden év végén előállnak 10 meglepő (vagy akár vadnak tűnő) jóslattal a következő évre vonatkozóan. Volt már, hogy bejött és volt olyan is (lásd: Bitcoin áfolyam), hogy nem.

Most azzal a jóslattal álltak elő, hogy 2020-ban Magyarország, így vagy úgy – saját döntéséből vagy nem – , de kényszerül elhagyni az EU-t.

Bátorkodtam lefordítani a “forgatókönyvük”, de inkább azért érdekes ez nekünk szerintem, mert, ha – akármilyen okból – mondjuk tényleg elengedik a HUF/EUR árfolyamot 375 Ft-ig, akkor bizony a BTC – adott esetben – jó értékálló, értéktároló lehet a gyengülő forinttal szemben vagy mellett. Pláne, ha annak is van használva (vagyis fizetőeszköznek pl. átutalások kapcsán), aminek eredetileg szánták.

Jöjjön a jóslat, utána meg a videó.

” Magyarország lenyűgöző gazdasági sikereket ért el azóta, hogy 2004-ben csatlakozott az EU-hoz. Azonban a 15 éves házasság bajban van, miután az EU 7. cikk szerinti eljárást indított az ország ellen, hivatkozva Magyarország – vagy valójában Orbán miniszterelnök – egyre szigorúbb korlátozására – a szabad média, független bíróságok, önálló tudományos élet, bizonyos kisebbségek képviselőcsoportjaival szemben, – amely korlátozások – az EU véleménye szerint – nem felelnek meg a jogállamiságnak, gyengítik a demokráciát és nem felelnek meg az EU alapértékeinek sem.

(Szerző megjegyzése: azért azt tegyük hozzá, hogy a világ átalakulóban van. A jogállamiság, bár fontos érték, de – jogilag tekintve – nem biztos, hogy ugyanazt jelenti, mint jelentette 30 éve. Az állam szerepe átalakult. Új kihívások vannak. Elég itt csak a kibertérre, vagy a szólás szabadságára gondolni.)

A válás egyre valószínűbb, és láthatjuk, hogy Magyarország lépéseket tesz az Egyesült Királyság közelgő EU-ból történő kilépésének követésére.

Az irónia közben abban áll, hogy Magyarország gazdasági sikerének nagy része 2004 óta az EU tőketranszferéből származik. A KPMG egyik becslése szerint az EU-tagság nettó hatása a magyar növekedésre évente a GDP körülbelül 3% -át tette ki, ám ennek a magas korrelációnak ellenére a budapesti kormány mégis konfrontációba került Brüsszellel.

A magyar vezetés ezt egyébként visszautasítja, szerintük az a helyzet, hogy az ország csak megvédi magát: elsősorban a kultúráját a tömeges bevándorlástól. Ráadásul fenntartják, hogy joguk van ebben a kérdésben maguknak dönteni.

Kérdés, hogy egy nyitott gazdasággal, elszigetelt kormányzással, bevándorlással és mindenről tudósító médiával mennyire fenntarthatatlan a status quo, hiszen a két félnek nehéz lesz egyeztetni 2020-ban, mivel a 7. cikk szerinti eljárás lassan, de halad az EU rendszerén belül.

Orbán miniszterelnök nyíltan beszél arról, hogy Magyarország „vértestvére” a renegád  Törökországnak, szemben Európa többi részével, ami egy nagy retorikai váltás, olyan nagy, amely nem marad észrevétlen sem Magyarországon, sem pedig a hivatalnokok és a politikusok között Brüsszelben.

Hogy ez a retorikai változás egybeesik az EU-s transzferek elkövetkező 2 évben történő eltűnésével aligha meglepő.

Ha ez megtörténik, akkor az EUR/HUF egy új, sokkal gyengébb, 375-ös szintre mehet, mivel a piacok attól tartanak, hogy a tőkeáramlások elmozdulnak az országtól vagy éppen megfordulnak, ha az EU-s vállalatok átgondolják a magyarországi befektetéseiket.”

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu