Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapCBDCNicsak, ki szabályoz az U.S.A.-ban?
17
márc

Nicsak, ki szabályoz az U.S.A.-ban?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    2 hozzászólás
  • Kategória

A koronavírus ellenére a blokklánc jogász tovább dolgozik, nem áll le, csak (ha teheti) home office-ból teszi ezt.

Egyfelől a (kirendelt) védői rendszer sem áll le, másfelől a polgáris Ügyfelek elérnek telefonon is, ha kell. Show must go on, hold the line… mindless crime (koronavírus) ide vagy oda.

Korábban írtunk már az amerikai kripto szabályozás legújabb irányvonaláról: akkor az Egyesült Államok pénzügyminisztere, Steven Mnuchin is  egy “szigorú” szabályozást lengetett be a tokenek/kriptopénzek kapcsán.

Most pedig az (amerikai) pénzügyminiszter Brian P. Brooks-ot nevezte ki az ország egyik legfontosabb banki szabályozójának. Honnan is lehet nekünk ismerős a neve?

Brooks a fizetőeszközöket ellenőrző hivatal (OCC) következő operatív vezérigazgató-helyettese és első ellenőr-helyettese lesz 2020. árilis 1-től, miután lemondott az Egyesült Államok legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjének, a Coinbase jogi irányítói pozíciójáról.

Brooks ugyanis a Coinbase vezető jogi tisztviselőjeként dolgozott 2018. szeptemberétől.

Azt megelőzően pedig volt már Fannie Mae ügyvezető alelnök, általános tanácsadó és vállalati titkár is és természetesen jogi diplomája is van a Chicagoi Jogi Egyetemről, meg a Harvardról egy másik a biztonság kedvéért.

Ja, azt sem árt, ha tudjuk, hogy korábban ügyvédként dolgozott.

Az 1863-ban létrehozott OCC az Egyesült Államok bankjainak és szövetségi takarékintézeteinek elsődleges szabályozója, amely olyan szabályokat és rendeleteket bocsát ki, amelyek irányítják az általa felügyelt bankokat, és felügyeleti intézkedéseket tesz azokkal a bankokkal szemben, amelyek nem tesznek eleget azoknak vagy (más módon) vesznek részt a kockázatos pénzügyi gyakorlatokban (lásd még: pénzmosás gyanúja).

Brooks kinevezése az ország bankrendszere felügyeletének élére, változást jelenthet az Egyesült Államok kripto politikájában, tekintettel Mnuchin kriptopénz-ellenes retorikájára és a korábbi megjegyzéseire, miszerint nem látja azt, hogy az USA-nak szüksége lenne egy digitális valuta bevezetésére.

Brooks kifejezetten támogatója annak, hogy az Egyesült Államok a digitális valuták terén vezetővé váljon, különösképpen az amerikai digitális dollár bevezetésével.

Erről egészen pontosan így nyilatkozott a Fortune magazin 2019. novemberi számában:

“Eljött az ideje a dollár tokenizált változatának – és nem csak a már eddig is kriptovalutákban gondolkodók számára. Az elmúlt hónapokban az Egyesült Államok magas rangú tisztviselői vizsgálták azt a gondolatot, hogy hogyan lehetne az öreg “zöld hasút” elosztott főkönyvi rendszerben megjeleníteni. Az ötlet megvalósítása elkerülhetetlennek tűnik. “

Az amerikai pénzügyminiszter felkérte Brooksot arra, hogy biztosítsa az U.S.A. pénzügyi rendszerének stabilitását és a gazdaság azon képességét, hogy elősegítse a nagyobb gazdasági növekedést az összes amerikai javára.

Mnuchin leírásában Brooks „erős vezető, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szolgáltatási ágazatban.”

(Szerkesztő megjegyzése: korábban együtt is dolgoztak, gondolom tudja, hogy miről beszél.)

Forrás: itt.


Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
2 hozzászólás

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu