Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBankrendszerA 3 féle pénzről.
06
ápr

A 3 féle pénzről.

A húsvéti ünnep alatt néztem meg Dörner Csenge videóját, ami úgy gondolom jól passzol az én korábbi számlapénzes és digitális jegybankpénzes blogposztomhoz, pláne úgy, hogy Csenge énekel is, ezért az Ő hangján előadva a témát, talán izgalmasabb, mint nálam olvasva.

Az IMF-es SDR-ról Csenge ugyan nem beszélt, de talán nem is érdemes most ebbe a kérdéskörbe bevonni, éppúgy, ahogy a Bitcoint se.


dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
4 hozzászólás
  • Janos Válasz

    Ez a gólya hozza a gyereket szint, de valóságban NEM a gólya hozza azt a gyereket…
    Mivel ez a hiedelemmel ellentétben nem is egy mai mese (hanem egészen régi kitaláció) ezért a valóságot itt már leírták:
    http://mek.oszk.hu/04700/04724/04724.pdf

    2021-04-06 at 08:08
  • Janos Válasz

    ezt a részt kell keresgetni:
    “Hogy a pénz áru, az tehát csak annak számára felfedezés, aki kész alakjából indul ki, hogy utólag elemezze. A cserefolyamat annak az árunak, amelyet pénzzé alakít, nem értékét, hanem csak sajátos érték formáját adja. Ennek a két meghatározásnak az összetévesztése oda vezetett, hogy az arany és az ezüst értékét képzetesnek tartották”

    2021-04-06 at 08:26

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu