Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapCardanoBeszéljünk kicsit a Cardanoról.
05
máj

Beszéljünk kicsit a Cardanoról.

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

Ami egyesek szerint az Ethereum és NEO platformok kiskorú riválisa.

Míg mindenki az Ethereum és az IOTA felé tekingetett, addig a Cardano (ADA) a kriptopénz piac egyik legnagyobb nyertese lett. 2018 április hónapjától számolva a Cardano értéke jelentősen nőtt. Több mint 200% -os növekedésen van túl és most  0,371 dollár körül forog. Persze volt honnan nőni, mert előtte keményen beesett az árfolyam.

Figyelembe véve azonban, hogy a kripto eszköz csak 2017 szeptember végén indult el, a Cardano hihetetlen potenciált mutatott az 1 évnél rövidebb életében és kérdés, hogy mi lesz még, ha felnő?

Napjainkban a piac 7. legnagyobb kriptoja, körülbelül 9 milliárd dollár tőkével.

(Nemrég még a 6. helyen állt, de aztán az én személyes kedvencem, a szerintem alulértékelt LTC visszavette az őt megillető helyét az újonctól.)

A legfontosabb dolog, amit Cardano-ról tudni kell, hogy a Cardano Settlement Layer [CSL] nevű blockchain technológiát használja.

Az érdekes névvel bíró Cardano (matematikusról kapta a nevét) intuitív megoldásokkal büszkélkedhet, ami a Hong Kong-i Input Output (IOHK) kutatási fejlesztői és mérnökei együttes erőfeszítésének köszönhető. A magát az ún. harmadik generációs kriptovaluták közé sorolo Cardano, az okos szerződések kapcsán jelenthet majd kihívást az Ethereum számára. A Cardano a proof of stake alapú Ouroboros algoritmust használja, ez határozza meg a node-ok közötti konszenzus szabályait. Hozzáértők szerint a Cardano jelenleg a kripto piacon elérhető egyik leglenyűgözőbb platform.

Ráadásul figyelemre méltó hír nemrégről, hogy az Input-Output Hong Kong csapata felajánlott a projektnek 2 új testnet-et, amelyek jelenős hatást gyakorolhatnak a Cardano-ra. Az első a K-EVM, melyet 2018. május 28-án indítanak el. A második testnet-et IELE-nek hívják, és mindkettőt úgy tervezték, hogy segítsen a Project Goguen-nek.

Azok számára, akiknek nem ismerik, a Project Goguen olyan oldalláncokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy coinokat küldjenek különböző blokkláncokról másik blokkláncra  anélkül, hogy ehhez harmadik felet kellene bevonni. Az ötlet az, hogy minél több kriptot támogassanak az elosztott főkönyvben és a nyílt forráskódú decentralizált hálózaton szabadon áramoljanak a digitális pénzek.

Ha még hozzévesszük azt is, hogy május 3-án Charles Hoskinson, a Cardano CEO-ja és az Ethereum ex CEO-ja alárt egy MOU-t (Memorandum of Understanding) Etiópia állam Tudomány és Technológia Minisztériumával, akkor bizakodással nézhetünk talán a rövid távú árfolyamra is.

Akit pedig bővebben érdekel az Ourobors és bírja az angol nyelvet az itt találhat érdekes infókat:

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

 

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu