Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinÍgy költsd el a Bitcoint! – 1. rész
20
máj

Így költsd el a Bitcoint! – 1. rész

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? A poszt alatt megtalálod a tárcáink címét. Előre is köszi!

A mai poszt egy kedves vendégszerzőnk írása, akinek innen is szeretnénk megköszönni, hogy vette az időt és a fáradságot és megírta a posztot.

Véleményünk szerint nagyon fontos kérdést boncolgat és a kérdésre adandó válaszoknak lesz folytatása is, ha minden jól megy. Olvassátok BitVik írását:

Arról sok információ kering a világhálón, hogy mi is a Bitcoin, és hogyan juthatunk hozzá. De vajon hogyan lehet használni? És mi vár ránk a jövőben?

Általában a Bitcoin használata úgy működik, hogy keresel egy személyt (vagy céget) aki átváltja euróra, dollárra, vagy forintra. Majd bemész a boltba, és a megszokott pénzeddel fizetsz.

Ahogy növekszik a Bitcoin árfolyama, annál feltűnőbbek a használtabeli hiányosságok. (ronda, unalmas, nehezen használható pénztárcák, bonyolult kódsorokból álló címzés, kevés elfogadóhely, stb), éppen ezért észvesztő tempóban fejlődik a digitális coinok piaca, naponta jönnek az újítások és már minden felmerülő problémára találtak megoldást.

Csakhogy van egy óriási hátráltatója a dolognak!

Mégpedig a jogszabályok. Itthon, a mai napig nem tudja egy áruház elszámolni, ha Bitcoint kap fizetésül a termékekért. A NAV által bejegyzett pénztárgépek nem kezelnek “digitális játékpénzt” (nem csak mi vagyunk ilyen téren lemaradva, de sajnos az elsők között sem szereplünk)

Ezért kell egy köztes cég, aki átváltja aktuális árfolyamon az összeget forintra (vagy a választott valutára), majd átutalja a pénzt, ami így már a NAV számára is látható, adózható magyar forint.

Ilyen szolgáltatást nyújt itthon a TheCoinPay is, aki mindezt jutalék nélkül teszi.

Ez esetben a fizetés úgy működik, hogy a pénztárcáddal befotózod az eladó által generált QR-kódot, a telefonod kezdeményezi a BTC utalást, majd 1-2 órán belül megérkezik a pénz az üzlethez.

Ez jó dolog a cégeknek, akik biztosra mennek, szeretik “azonnal” látni a bevételt, és nem szeretnének a Bitcoin áringadozásával játszadozni.

Akkor mi ennek a hátránya? Hogy az eladó gyakorlatilag nem is lát Bitcoint. Nem tud keresni az Bitcoin növekedésén, nem tudja közvetlenül befektetni, és mindenképp szüksége van egy köztes pontra még az elfogadáshoz is.

Mennyivel könnyebb lenne, ha megkapnád a fizetésed az általad választott kriptopénzben, annak értéke folyamatosan növekedne -mint egy befektetés- majd bemennél a boltba, ahol az árukat az általad választott kriptopénz árfolyamán látnád, végül egyérintéses NFC-s beolvasás után távoznál a megvásárolt termékkel. Mindezt a világ bármely pontján átváltás, bankok, bankkártya, és készpénz nélkül. Nem kell kártyahasználati díjat, kezelési költséget fizetned, de még a felvett kölcsön kamata is tizede-huszada a bankban kínáltatnak.

Miért fontos, hogy ne csak kereskedjünk a kibányászott pénzünkkel? Mert minél többen használják a digitális valutát, az annál többet ér! Ellentétben a forinttal, dollárral, vagy bármely devizával, ami folyamatos értékcsökkenésen megy keresztül.

A cikksorozat következő részeiben megismerkedhetünk azzal, milyen egyéb lehetőségeink vannak kriptopénzünk készpénzre váltásához; milyen fejlesztések vannak kialakulóban, mi a helyzet külföldön, és mely cégek fogadják el a Bitcoint hazánkban.

Írta: BitVik

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? Alább találod meg a tárcáink címét. Előre is köszi!

BTC: 18Z2LGDFKFJrPrFkm4oXi3kCggGEAYXYaT

LTC: LVddRoA3XE6vYUoM4ZTDq8rCz4xF4Fczje

DASH: XsxNHGP635dnnf1Watk2JP7zPZcMuckDz5

ETH: 0x718c385e93c1de153dc0ecb953035d007fd0e6a6

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

    dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
    Ajánlott bejegyzések
    SZÓLJ HOZZÁ
    1 Komment

    Leave A Comment

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    Digitalcash.hu