Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokkláncA Tencent és a blokklánc fejlesztések.
03
jún

A Tencent és a blokklánc fejlesztések.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

A franc se tudja miért, de nekem a kínai Tencentről, az amerikai előadó 50 Cent ugrik be (akit ugye 0,379 poundként vagyis angol fontként ismernek Angliában) csak éppen nem a “Power of the Dollar” albuma, hanem a “Power of the Yuan”.

Ennyit a vicc kategóriáról, meg arról, hogy vajon fáradt vagyok-e?

Komolyabbra fordítva a szót és ez viszont már nem vicc, az alábbi hír, ami már az ún. platformgazdaság keretébe illeszkedik bele.

A hír röviden az, hogy az Alibaba után a Tencent is konkurálni kíván a felhőpiacon az Amazon Web Services (AWS), az Alphabet (Google Cloud Platform) és a Microsoft (Azure) trióval. Ennek kiberbiztonsági kérdéseibe ne menjünk most bele, majd a Tallin Manual 3.0 jól leírja nekünk.

Ami magát a hír előzményét illeti, azt azért le kell írni, hogy a Tencent nemrég jutott tőkéhez kötvénykibocsátással, hiszen 6 milliárd dollárnyi kötvényt értékesített – Hong Kong ide, Mike Pompeo oda -, az alábbi bontásban:

1 milliárd dollár öt évre szóló, 2,25 milliárd dollár tízéves, 2 milliárd dollár 30 éves és 750 millió dollár 40 éves lejárattal bíró kötvénykibocsátás történt. Kérdés az, hogy ki vesz kötvényt 30-40 évre? Valószínűleg az, aki többet tud, mint mindenki más a piacon.

“A kínai technológiai konszern 500 milliárd jüant készül felhőalapú számítástechnikai, mesterséges intelligencia és kiberbiztonsági fejlesztésekre fordítani.

Hatalmas beruházásra készül a kínai Tencent technológiai óriásvállalat, hogy új technológiai infrastruktúrát fejlesszen ki a következő öt évben – adta hírül a kínai Hszinhua állami hírügynökség tulajdonában lévő Sanghaj Csengcsüen Pao (Shanghai Securities News) című lap. A Tencent képviseletében Dowson Tong ügyvezető alelnök – a kínai kormány felhívását követve – bejelentette, hogy 500 milliárd jüant, vagyis átszámítva 70 milliárd dollárt ruháznak be a következő öt esztendőben az olyan “új infrastruktúrákba”, mint a felhőszolgáltatások, a blokklánc technológia, a szerverek, a Big Data és a szuperszámítógép-központok, a dolgok internetéhez kapcsolódó operációs rendszerek, az 5G-hálózatok és a kvantumszámítógépek, a mesterséges intelligencia és a kiberbiztonság.

Az 5G hálózatok terén a Tencent már létrehozott egy kutatóközpontot, ahol az 5G környezetben működő technológiai innovációval és applikációk tesztelésével foglalkoznak. A vállalat emellett bejelentette, hogy kidolgozták az első olyan szervert, amely teljes mértékben a Tencent saját szellemi tulajdonának számít.

Peking áprilisban szólította fel a helyi vállalatokat arra, hogy hajtsanak végre az infrastruktúrát érintő strukturális fejlesztéseket. A többek között a WeChat azonnali üzenetküldő szolgáltatásról és a játéküzletágáról ismert Tencent erre reagált és jelezte, hogy a tervezett befektetéseket arra akarja felhasználni, hogy kiépítse a pozícióját az egyre nagyobb felhőpiacon és az üzleti szoftverek területén. A Canalys piackutató cég adatai alapján a Tencent 18 százalékos részesedéssel rendelkezik a kínai felhőpiacon, míg az egyik legnagyobb vetélytársának számító Alibaba esetében ez az arány 46,4 százalék. Az utóbbi társaság áprilisban közölte, hogy a következő három évben összesen 200 milliárd jüant fektet be a felhőrészlege megerősítésébe.

A hírre a hongkongi tőzsdén 2,5 százalékkal drágult a Tencent részvénye és a japán tőzsdepiacon is hasonló folyamatok voltak megfigyelhetők.

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu