Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinKommunikációs csatornán keresztül mozgatható.
14
máj

Kommunikációs csatornán keresztül mozgatható.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Akár 1 milliárd dollár is. Viszonylag gyorsan. Viszonylag olcsón.

“Gondolatkísérletként képzeljük el, hogy létezik olyan nem nemesfém, amely olyan ritka, mint az arany, de a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

– unalmas szürke színű

– nem jó elektromos vezető

– nem különösebben erős, de nem is képlékeny vagy könnyen alakítható

– gyakorlati vagy díszítő célra nem használható és

  egy különleges, varázslatos tulajdonsága is van:

– kommunikációs csatornán keresztül mozgatható.

Ha valamilyen okból valamilyen értékre tenne szert, akkor bárki, aki nagy távolságra akarja mozgatni a vagyonát, vásárolhat belőle, továbbadhatja, és a címzett is eladhatja. Talán kaphat egy kezdeti értéket, (ahogyan Ön javasolta), azáltal, hogy az emberek előre látják a potenciális hasznosságát a csere szempontjából. (Én per speciel mindenképpen szeretnék belőle néhányat). Talán a gyűjtőknek is érték volna, bármilyen véletlenszerű ok kiválthatja azt, hogy értékké váljon.

Azt hiszem, a pénzre vonatkozó hagyományos minősítéseket azzal a feltételezéssel írták meg, hogy a világon olyan sok egymással versengő tárgy van, amiből kevés van, hogy a belső érték automatikus bootstrapjéval rendelkező tárgy biztosan győzni fog a belső értékkel nem rendelkezők felett.

De ha nem lenne a világon semmi belső értékű, amit pénznek lehetne használni, csak szűkös, de belső értékkel nem bíró eszközök, akkor szerintem az emberek akkor is használnának valamit, valami ilyet a pénz céljára. (A szűkös szót itt csak a korlátozott potenciálra használom)”.

(Szerkesztő megjegyzése: Afrika lakossága jelenleg cca. 1,34 milliárd. 2050-re 2,4 milliárdra várják ezt a számot. Kérdés: ők mivel fognak fizetni, mivel mozgatnak majd értéket?)

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu