Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBankrendszerLetérdel a Credit Suisse? Működik a SAB 121?
02
okt

Letérdel a Credit Suisse? Működik a SAB 121?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

A Credit Suisse bank vezetése – állítólag – létszámleépítést tervez bejelenteni október 27-ig, részintézkedésként azért, hogy elkerülje a csődöt. A CEO már írt is egy szívhez szóló levelet az alkalmazottaknak, illetve terjedni kezdek a különböző mémek is ezzel kapcsolatban (pl: Jim Cramer megnyugtat mindenkit, hogy no para).

Ami aggodalomra adhat okot, az az hogy az elemzők egyelőre nagyon csekélynek látják a bank esélyeit a normál kerékvágásba való visszatérésre. A bank állítólag mintegy 900 milliárd dollárnyi tőkeáttételes tranzakciót bonyolít(ott) és nem annyira van “nyerőben” ezekkel, amit mutat a könyv szerinti érték és a piaci érték közötti különbsége is a részvényeknek.

A svájci megabank a közelmúltban arról is beszámolt, hogy 31 millió svájci frank (körülbelül 32 millió dollár) értékben rendelkezik olyan eszközökkel, amit rejtélyesen „digitális vagyonvédelmi eszközöknek” nevez.

A bank ugyanakkor az előző két negyedévben nem számolt be ezekről az eszközökről.

Miért lehet ez nekünk kriptósoknak érdekes?

A SEC idén március óta követeli meg, hogy a SAB 121 keretén belül a digitális eszközök őrzési kötelezettségeiről jelentsenek az ezzel foglalkozó cégek és persze feleljenek is meg azoknak.

Ez kb. azt jelenti, hogy a digitális eszközök őrzésével foglalkozó jogalanyok rögzítsenek egy védelmi kötelezettséget és eszközt is rendeljenek hozzá.

Az a kibocsátó, amely digitális eszközöket tart mások számára, megjeleníti (1) a letétben lévő digitális eszközöket és (2) az ezen eszközök visszaszolgáltatására vonatkozó kötelezettségét vállal, ha „kontrollálja” azokat (ti: kulcsok által).

Az a kibocsátó, amely digitális eszközöket tart mások számára, de nem „kontrollálja” azokat, (azaz nem rendelkezik a kulcsokkal) (1) kötelezettséget vállal a digitális eszközök védelmére vonatkozóan, és (2) az ezzel kapcsolatos másik (védelmi) eszköz alkalmazására is.

Sokan arra tippelnek, hogy a fentiek háttérben (ti: új “beszámolók”) a „SAB 121” -es útmutató lehet, ami arra utasítja azokat a cégeket, amelyek „kriptoeszközöket” tartanak ügyfeleik számára, hogy ezeket eszközként és forrásként is jelentsék a mérlegben.

A szabályozó hatóság márciusban azért adta ki ezt az útmutatót, hogy rávilágítson a kriptovaluta tárolásának „jelentős kockázataira”.

Ez tükrözi a SEC munkatársainak azon véleményét, hogy a digitális eszközök védelme olyan egyedi kockázatokat és bizonytalanságokat rejt magában, amelyek nem jelennek meg az egyéb eszközök védelmére vonatkozó megállapodásokban.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu