Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinChancellor on brink of second bailout for banks.
03
jan

Chancellor on brink of second bailout for banks.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

2009. január 3-án jött létre a Bitcoin hálózat azáltal, hogy Satoshi Nakamoto kibányászta a bitcoin genezis blokkját (teremtő vagy 0. blokk), amelynek jutalma 50 bitcoin volt akkor (update: most jelzett Csabai Csaba, hogy az első blokkért Satoshi semmilyen jutalmat nem kapott. Azt a blokkot kézzel rakta össze és a benne szereplő 50 btc reward nem elkölthető.)

Ebbe a blokkba a következő szöveget ágyazták be:

A Times 2009. január 3-i kiadásában szerepel: A kancellár (pénzügyminiszter) második bankmentő csomag elrendelésének peremén egyensúlyoz.

A szöveg a The Times (brit konzervatív napilap) 2009. január 3-án közzétett címére utal: “The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks.”

A fenti mondatot egyfelől a keletkezés dátumának időbélyegeként, másfelől a (frakcionális) tartalék banki ügy(let)ek által okozott instabilitással kapcsolatos kommentárként értelmezik világszerte.

2021. január 3: a központi irányító nélküli hálózat natív értékhordozójának árfolyama: 34.000 dollár, azaz több mint 10 millió forint.

Szép eredmény ez a hálózattól 12 év elteltével.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu