Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokkláncSteem: a nagy dobás.
07
jún

Steem: a nagy dobás.

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? A poszt alatt megtalálod a tárcáink címét. Előre is köszi!

Akik ismernek minket, azok tudják, hogy nem kell rossz szóviccekért a szomszédba mennünk, avagy, ahogy egy régi Facebook kép mondja Demi Moore-ról, hogy “Rossz szóviccek nélkül lehet élni. Deminek.” 😀

Szóval mai posztunk is valami ilyennel fog kezdődni, mert ma a Steem-ről fogunk posztolni, amiről csak annyit mondanánk, hogy ” Steem, get on top, Steem, you will cop, Steem, don’t you stop, Steem sh-boogie bop ” (aki nem tudná, hogy miről beszélünk, az megnézheti itt,  természtesen nem kötelező, bár a zenén túl az “ikrek” és a csajok miatt a férfiaknak nagyon ajánlott ;-), türelmetlenek 1:55-nél kezdjenek).

Na, ennyi bevezető után térjünk rá a Steem-re, mint egy olyan digitális devizára, amit bányászás nélkül! is meg tudsz keresni. Vagy, ha szabad másképp mondani: fizethetsz másoknak és neked is fizethetnek és jutalmat kaphatsz/oszthatsz. Egy olyan rendszerre, ami valahol a Facebook és a Reddit között van, csak még fizetnek is a tartalomért. Jól hangzik, mi?

A Steem egy blokklánc alapú öko-rendszer, vagyis inkább nevezzük blokklánc alapú tartalom gyárnak, az angolosoknak meg legyen: social media platform, ahol a Steem maga a blokklánc, a platform a Steemit és a token, amit kereshetsz a STEEM token (de ezt a köznyelv csak Steem-nek hívja:-) és a Steem dollár, míg a STEEM token-en alapul a Steem power. Magát a Steem öko-rendszert 2016-ban hozta létre Ned Scott és Dan Larimer, aki a  BitShares-ből lehet ismerős.

A technikai részletekbe (mi a különbség a Bitcoinhoz képest, etc.) nem megyünk bele, inkább csak a Steem megkeresésére és a befektetésre koncentrálunk. Egyrészt azért, mert a STEEM token ára emelkedik, másrészt mert a STEEM tokenre és a Steem dollárra is kamat jár!

Tehát a Steemit-en tudsz posztokat létrehozni, azokra (ti: más posztokra szavazni és megosztani őket), befektetni (kamat + áremelkedés), piacot kreálni és persze megtakarítani is. Ráadásul mindezt ingyenesen, nem kell hozzá tőke, szóval kvázi befektetés nélkül tudsz keresni, ha jó eszű és jó tollú vagy és minőségi tartalmat tudsz előállítani:-)

A Bitcoin-nál ugye BTC-t kapnak a bányászok, a Steemit.com-on pedig STEEM-et és Steem powert (avagy: SP-t, de azt a jobbik fajtából:-) és Steem dollárt (1 Steem dollár=1 dollár) a felhasználók. /Amúgy, ha nem tetszik a Steemit felülete, akkor less rá a busy.org-ra vagy az eSteem-re./

Ha a többi felhasználónak tetszik, amit írtál, akkor szavazhatnak Rád (és a tartalmadra) és akire ily módon szavaztak az STEEM-et (token) és Steem dollárt (ami a rendes dollárhoz van kötve, ahogy írtuk) is kaphat. Ha valakit megihlettél és válaszol a Te tartalmadra, akkor az szintén jutalommal jár, valamint követheted is az ún. Steem kurátorokat, akik tartalmat ajánlanak Neked a Téged érdeklő témákban. A “díjazás” 50%-a jöhet Steem power-ben és 50%-a Steem dollárban.

Képeket is tölthetsz fel a Steemit-en, de pl. az egyéb multimédiás tartalmat már be kell ágyazni.

Fontos, hogy magával a szavazással és a poszt ajánlásával is lehet keresni STEEM-et, ha az a poszt, amire szavaztál később mások által is elismertté és így népszerűvé válik. Ez ugye pont ellentétes pl . a Facebook-kal, ahol, ha “like”-olsz, megosztassz tartalmat, ott bizony nem kapsz semmit. Tehát a Steem valahol a Facebook és a Reddit között van, csak még fizetnek is a tartalomért.

A STEEM átalakítható Steem power-be és visszafelé is működik a folyamat (de ezzel a befolyásod is csökken), valamint hetente lehet csak STEEM-mé alakítani a Steem powert.

Minnél több Steem power-öd van (1 Steem power 1 szavazat), annál több jutalmat kapsz és annál nagyobb lesz a befolyásod a Steemit-en. Kezdetben 25 STEEM-ed van és elkezdheted magadat felépíteni. A Steem power-öd egyébként okos szerződésekbe van elhelyezve a blokkláncban. Ismerős?

Ami miatt befektetői szemmel érdemes lehet rá figyelni, hogy az elmúlt hónapokban brutális áremelkedésen esett át, valamint, hogy az árfolyama már volt 4 dollár felett is (és jelenleg még nincs ott!), márpedig a piac nem felejti el az ilyet:-)

Nem vagyunk médiapiaci szakemberek, de sokan mondják, hogy a Steem a következő “game changer” a szakmán belül.

Mivel – ahogy mondottuk volt – nem vagyunk szakemberek, ezért – amellett, hogy támogatjuk –  nekünk már az is elég, ha felmegy a STEEM ára. Mondjuk 10 dollárra:-D

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? Alább találod meg a tárcáink címét. Előre is köszi!

BTC: 18Z2LGDFKFJrPrFkm4oXi3kCggGEAYXYaT

LTC: LVddRoA3XE6vYUoM4ZTDq8rCz4xF4Fczje

DASH: XsxNHGP635dnnf1Watk2JP7zPZcMuckDz5

ETH: 0x718c385e93c1de153dc0ecb953035d007fd0e6a6

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

    dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
    Ajánlott bejegyzések
    SZÓLJ HOZZÁ

    Leave A Comment

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    Digitalcash.hu