Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinA Bitcoin Private forkról és a japán fejleményekről.
29
jan

A Bitcoin Private forkról és a japán fejleményekről.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

A mai napra 3 hírünk is van. Mindhárom örömteli a maga nemében.

Kezdjük is az elsővel, hiszen a „free money” az egyik, ha nem a legjobb dolog a folyamatos árfolyam emelkedés mellett a kripto világban.

Úgy tűnik, hogy meg van a Bitcoin Private hard fork napja, ami ha minden igaz, ez év február 28. napja lesz.

Ezt a hírt nagyon nem fogom tovább elemezni, mert nincs mit rajta.

A legtöbb kérdésre a honlapon fent van a válasz, el lehet olvasni azokat.

Mind a BTC, mind a ZClassic tulajdonosok meg fogják kapni a „perk”-jüket, de ehhez a legjobb, ha privát wallet-ben tárolod az eddig meglévő coinjaidat.

Én azt mondom, hogy már az is elég jó, ha az „új coin” a BTCP árfolyama megüti a 100 dollárt. Egy kis „perk” mindig jól jön, aznap mikor eladod várhatóan „hozzád vágnak” pár tízezret. Az mindig cool. 

A másik örömteli hírünk az az, hogy Japán legnagyobb elektronikai árucikkeket forgalmazó hálózata a Yamada Denki elfogad a jövőben Bitcoinban történő fizetést is.

Japánról több dolgot érdemes tudni, így pl. azt, hogy ott nemcsak mindenféle belpiacos motor és autócsodák vannak, hanem bizony olyan elektronikai termékek is, amik sehol máshol nem találhatóak meg a világon.

Köszönhetően annak, hogy a japánok nem kicsit szeretik az elektronikai cuccokat. Szóval, ha gyűjtő vagy, akkor –azt mondják – hogy érdemes elmenned Tokióba egy kicsit szétnézni. Garantáltan nem jössz haza üres kézzel.

Ennek fényében külön örömteli, hogy a Yamada Denki cég partnerségre lépvén az ország legnagyobb kripto tőzsdéjével a Bitflyer-rel, egyelőre csak 2 boltban és csak Tokióban, de elfogad kriptot fizetségként az árucikkeiért.

E hónap január 27-től kezdenek majd elfogadni ilyen jellegű fizetést. A fizetési limit, vagyis az összeg, amivel ily módon rendezheted a vételárat az jelenleg 300.000 yen (kb. 2760 dollár), de fenntartják a jogot, hogy változtassanak rajta. A Bitflyer a maga részéről 500 yent (4,6 dollár) ajánlott fel az  első 500 kriptoval fizető vásárlónak, aki a wallet-jük segítségével (értsd: Bitflyer wallet) fizet,  amely ajánlat – meglátásom szerint – nem túl gáláns ajánlat, de valószínűleg nem kell túl promotálni ezt a fajta fizetést a szigetországban.

Végezetül a digitalcash.hu teljes mellszélességgel támogatja azon orosz kripto adó törekvéseket, hogy a bányászok – a nyilvántartások vezetése mellett – 2 évig adómentesek legyenek a kibányászott coinok kapcsán. Ez az idő úgy gondoljuk, hogy tökéletesen elegendő arra, hogy felmérhessék a vállalkozások, hogy megéri/nem éri-e ezt a fajta tevékenységet végezni. Minden ilyen jellegű rendelkezés előtt célszerű lenne némi átmeneti időt, provizóriumot adni a szereplőknek a felkészülésre. Ez igaz kis hazánkra, éppúgy, mint Oroszországra. 

Más kérdés, hogy Alakszej Mojszejev orosz pénzügyminiszter helyettes megint mondott egy okosat (miszerint erre az átmeneti időszakra egyáltalán nincs szükség), de hát ő nyilvánvalóan a büdzsé oldaláról nézi és mindig könnyebb elvenni a másét, mint megmaradni „fair”-nek.

Az pedig, hogy egyfajta – internet forgalomra és elektromos áram fogyasztásra épülő – bányász kereső programot vagy eszközt vetnek be, az kétélű dolog.

Jobb lenne egy méltányos adórátát (10%) megállapítani, viszonylag szigorú adóelkerülési szankciókkal és csak aztán belengetni ezt a detektáló eszközt, amikor már látjuk, hogy esetleg nem folyik be annyi adó, ami várható lenne és nagy a gyanú, hogy adóelkerülés esete forog fenn.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu