Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinElőkészülgetünk április 20-ra.
19
ápr

Előkészülgetünk április 20-ra.

Tudom-tudom, most mindenki a Bitcoin felez(őd)ést várja, de az a helyzet (és ez tény), hogy 2024. április 20-án lesz 7 éves a DigitalCash.hu.

Gondolkodtam, hogy mivel is kedveskedhetnék azon hűséges Olvasóimnak, akik hajlandóak lesznek majd holnap a – fantáziadús – “7 éves a Digitalcash” című posztra kattintani?

Mivel tudom, hogy különböző helyekről olvasnak, ezért kétfelé szedtem a dolgot.

A “retail”-nek most és azonnal (azaz holnap, ha holnap kattintanak) átadom Ray Dalio gondolatait a kriptopénzekkel kapcsolatban.

Az MNB-nek, meg azoknak a kis korpo-rét whore-oknak, akik a nagy cégeknél húzzák az igát és villantanának a Főninek, pedig átadom az IMF 31 oldalas tanulmányát a Bitcoinról.

Korábban még volt, hogy lefordítottam ezeket, de addig amíg nem segít be nekem senki az szfj-s, perújításos ügyekben, hanem magam tolom, addig ilyenekre nincsen időm.

3 főbb megállapítás az IMF tanulmányból azért ide pöttyintek a nagy fejűeknek is, ne mondják azt, hogy nem vagyok jó gyerek!

1. A tanulmány bizonyítékot szolgáltat arra vonatkozóan, hogy a megnövekedett Bitcoin aktivitás akkor következik be, amikor a befektetők eltávolodnak a kockázati eszközöktől, és alátámasztja más tanulmányok azon megállapításait, hogy a Bitcoin felhasználható a globális bizonytalanság fedezésére.

2. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy az emberek a jelek szerint a Bitcoinhoz fordulnak, hogy elmeneküljenek a helyi gazdaságuk és valutáik instabilitása elől, és megkerüljék a tőkeszabályozást.

3. Az eredmények rávilágítanak arra, hogy a Bitcoin-áramlások jellemzően nagyobbak a feltörekvő és fejlődő piacokon, mint például Argentínában és Venezuelában, mint a fejlett pénzpiacokkal rendelkező fejlett gazdaságokban.

A legnagyobb Bitcoin-beáramlással rendelkező országok: Seychelle-szigetek, Venezuela, Moldova, Nigéria, Közép-afrikai Köztársaság, de ez ne tévesszen meg senkit. A fiat rendszer pontosan a felépítéséből adódóan magában hordozza a pénzromlás mechanizmusát. Ezt pedig már rég felismerték és használják is a maguk javára az elitek.

Nem véletlen próbálnak meg valamiféle hibrid rendszert létrehozni egyes országok, annak érdekében, hogy kiküszöböljék a fiat rendszerben alapból meglévő hiányosságokat.

(Itt hívnánk fel Vityeszov Őrmester figyelmét arra, hogy ha be akarsz avatkozni más országok működésébe, akkor ezerrel kell vásárolnod a Bitcoint, amit remélem meg is teszel. Onnan meg már csak egy lépés a tartalék képzés, meg a tokenek. Lett volna erre alkalom a közelmúltban, de erősebb volt a “brick and mortar” szemlélet, pedig hát jól tudjuk, hogy pl. hiába tartotta a Magyar Állam a magyar állampolgárok nyugdíjra beszedett pénzét ingatlanban a II. vh. előtt, azt bizony lebombázták fizikailag és amellett éppen az infláció is adott neki egy izmos sallert az újjáépítés kapcsán, szóval javarészt átalakult és “Campo&Basso Co”.-ként működött aztán.

Akkor most következzen a “retail” szekció.

” A jó pénz egyszerre jó csereeszköz és jó tárhelye a vagyonnak, amely széles körben elfogadott szerte a világon. A globálisan leginkább elismert és elfogadott pénzeszközök a dollár, kisebb részben az euró, sokkal kisebb részben a jen, és még kisebb mértékben a kínai renminbi. Ezeket a pénzeket adósságvagyonban tartják – azaz adóssággal fedezett pénz –, azaz valuta = adósság. Más szóval, amikor ezeket a pénzeket birtokolja, akkor adósságkötelezettségei vannak, amelyek pénzszállítást ígérnek.

A történelem és a logika azt mutatja, hogy ha nagy a kockázata annak, hogy az adósságokat vagy

1) nem fizetik vissza, vagy
2) amortizált értékű pénzzel fizetik vissza
,

és akkor az adósság és a pénz nem lesz vonzó.

Mivel az adósságok pénzfizetési ígéretek, amikor egy kormánynak túl sok adóssága van, amit fizetni kell, a központi bank valószínűleg pénzt nyomtat. Ez megakadályozza, hogy a pénz leértékelődése (azaz az infláció) nagy adósságpréseléssel történjen.

Az arany viszont nem adósságfedezetű pénzforma.

Ez olyan, mint a készpénz, kivéve azt a részét a készpénznek és a kötvényeknek, hogy azokat a nemteljesítés vagy az infláció kockázata értékeli le minőségükben, az aranyat az adósság nemteljesítésének és az inflációnak a kockázata éppen támogatja. Emiatt a tulajdonsága miatt tartják az aranyat a központi bankok és más befektetők.

Valójában az arany a harmadik legtöbbet tartott tartalékvaluta a központi bankoknál, sokkal inkább, mint a jen vagy a renminbi.

A kriptovaluták szintén nem adósságpénzek. Nem tudok más típusú nem adósságalapú pénzről, bár egyesek azzal érvelhetnek, hogy a drágakövek és a műtárgyak hasonlóak, mert nem adósságok, hordozhatóak és széles körben elfogadott vagyontárolási formák.

Amikor a pénzügyi rendszer jól működik – amikor nincsenek adósság- és inflációs válságok, és az adósságfedezetű pénzeket nyomtató hitelfelvevő-adós kormányok teljesítik kötelezettségeiket és fizetik kamataikat anélkül, hogy pénzt nyomtatnának és leértékelnének, akkor adósságeszközök és egyéb pénzügyi eszközök birtokolható eszközök; másrészt, ha a helyzet fordítva van, az arany jó eszköz a birtoklásra. Ez a fő oka annak, hogy az arany jó diverzifikátor, és ezért van az én a portfóliómban is belőle.

(ps: Az egyértelműség kedvéért megpróbálom megosztani Önnel a befektetésekkel kapcsolatos gondolataimat, de nem befektetési tanácsot adok. Tehát nem javaslom, hogy aranyat vásároljon. Az Önnel folytatott kommunikáció során igyekszem bemutatni Önnek a piacok működését, elmagyarázni, hogy véleményem szerint mit kell tudnia, és adok egyfajta stratégiai befektetési gondolkodásmódot.)

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu