Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAdózásSzlovákia úgy tűnik csökkenti a kriptodevizák adómértékét.
28
jún

Szlovákia úgy tűnik csökkenti a kriptodevizák adómértékét.

Bár egyelőre ezt még a DC szlovák forrásai nem erősítették meg, de úgy tűnik, hogy a szlovák Parlament képviselői elfogadták azt a jogszabály módosítást, amely csökkenti a kriptovaluták adóztatását.

A kriptovaluta 1 év utáni értékesítése – ha minden igaz – 7%-os adókulccsal adózik, ami alacsonyabb, mint a szokásos jövedelemadó ráta. A javaslatot a SaS, a Demokraták és az OĽaNO nyújtotta be.

A módosítás pénzügyi hatását a szlovák Pénzügyminisztérium mintegy évi 30 millió euróra becsülte, azonban a javaslat egy nagyobb pénzügyi csomag része volt és egyéb változtatásokat is tartalmazott a beruházások és megtakarítások terén.

Nagyon érdekes ez a hír, már csak annak a fényében is, hogy kripto, mint terület milyen fontosságra tesz szert a politika berkein belül (idén, ha jól tudom választás lesz Szlovákiában) és annak fényében is, hogy nemrégiben merre mozdult el a magyar Kormányzat az alternatív befektetések kapcsán.

Vajon kivárja-e a magyar Kormányzat a 2026-os évet, vagy még előtte lépni fog?

Ps: ugye nem kerülte el senki figyelmét Vágujhelyi úr nem is olyan régi posztja a CBDC témakörben?


dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu