Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBankrendszerA Kormány Inlock-osat játszik.
01
jún

A Kormány Inlock-osat játszik.

Olvasom reggel a híreket és az egyik szemem sír, a másik meg nevet.

Egyfelől azt lehet tudni, hogy sz@r van a palacsintában világszerte gazdaságilag, a mindenféle Kormányok várhatóan emelni fognak majd az állampolgárok adóterhein, a jegybankok meg nyelik az aranyat, mint kacsa a nokedlit.

Másfelől viszont mégiscsak erős jelzésnek vélem, hogy a Kormány erősen Inlock-osat akar játszani, amikor indirekt/direkt? módon betereli az állampolgárokat az állampapírokba.

Új adó a nem állampapír megtakarítási formákra? A befektetési alapok mozgásterét korlátozzák a befektetni kívánó állampolgároknak kínálandó befektetési lehetőségek kapcsán? Békekölcsön?

A kötelezően kiküldendő banki levélről az a véleményem, hogy aki akarta és pénzügyileg tudatos volt egy Excellel eddig is ki tudta számolni a hozamokat, vagy ha más nem a Reddit-en megkérdezte a többieket, hogy akkor most PMÁP vagy Diszkont Kincstárjegy lesz a jobb megoldás neki?

Az viszont komoly gond lehet, hogy ezeknek a papíroknak az idő előtti visszaváltásakor adott esetben veszteséget kell elszenvednünk, ezért is a címben szereplő Inlock-os felütés, ugye ott ezt eufémisztikusan “haircut’-nak nevezték el (amikor a Te rovásodra veszteséget könyvelnek el Neked mondván, hogy ilyen a piaci helyzet, illetve “aláírtad” a veszteség elfogadásáról szóló elismervényt, amikor kiutaltattad a pénzedet, amit ugye – értelemszerűen – gazdasági kényszerből tettél).

Szóval jó lesz figyelni mielőtt még megégeti magát az ember egy esetleges “haircut-“tal, mert úgy látszik, hogy nagyon eluralkodni látszik az államok részéről az a kommunista hozzáállás, amit az Eldorádó. c filmből is ismerhetünk, miszerint: ” ami a Tiéd az az enyém (is) és ami az enyém, ahhoz Neked semmi közöd.”

Az Inlock-nál is pont ez volt a baj, hogy a teljes körű veszteség/kár visszafizetésétől hosszú távon elzárkózott, jövőbeli bizonytalan eseményekhez kötötte azokat, ahelyett, hogy tett volna egy olyan ajánlatot, ami alternatív módon ugyan, de teljes mértékben kártalanítja a veszteséget szenvedett Ügyfeleket lehetőleg azonnal vagy viszonylag gyorsan.

És, akkor mi a jó hír, miért nevethet az ember másik szeme?

Az, hogy az ilyen és hasonló állami akciók egyértelműen a kriptók malmára hajtják majd a vizet világszerte.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu