Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapEgyébA központi bankok esete a CBDC-vel.
10
febr

A központi bankok esete a CBDC-vel.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    1 Komment
  • Kategória

Ha az embernek (legyen az mondjuk éppen blokklánc jogász) van egy olyan weboldala, ahol ingyen és bérmentve ad át információt, az sok szempontból jó és rossz is. 

Mivel sem szolgáltatást, sem reklámot nem értékesítek, ezért nem folyik be az oldalból pénz. (Az oldal fejlesztését célzó adomány sem az átlag eset (köszönet azoknak, akik kivételesnek mondhatóak ebből a szempontból). 

Ráadásul még némely elgondolását is felhasználhatják a szerzőnek és ezzel sem lehet sokat kezdeni.

Annál jobb viszont az a része, hogy mivel nincsen elköteleződve a hivatalos (pl: szabályozóhatósági) irányvonal mentén, maximum a szabályozás mellett, ezért szabadabban jelentethet meg tartalmat. Mint mondjuk ma.

Amellett, hogy ez jobban lehetővé teszi a személyiség megmutatását egy-egy oldal mögött, kapcsolódik, ahhoz is, amiről tegnap írtunk, vagyis, hogy vajon szeretnék-e a központi bankok a CBDC-t (vagyis a központi banki kibocsátású digitális pénzt) vagy sem?

Szerintünk nagyon is.

Véleményünk szerint úgy lehet, ahogy ezt az alábbi dalban ironikusan megénekelték, hogy “nem, nem, de közben meg nagyon is”.

Következzen hát kicsit líraiabban, hogy milyen lehet, amikor a Központi Bankok udvarolnak a kripto pénzeknek.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
1 Komment

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu