Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinA brit vállalatok igennel szavaznak a bitcoinra.
16
febr

A brit vállalatok igennel szavaznak a bitcoinra.

A Citrix (NASDAQ: CTXS) szoftverfejlesztő cég által készített új kutatás szerint a brit nagyvállalatok 50%-a tart pénzt digitális devizában.

A One Poll partnerségével elvégzett tanulmány 750 IT döntéshozót vizsgált meg a legalább 250 fős vagy annál nagyobb brit nagyvállalatokon belül. 

A felmérés úgy találta, hogy ezek a vállalatok átlagosan 24 bitcoinnal rendelkeznek. 

Ezekből a cégeknek egyébként csak 7% fektet be kizárólag bitcoinba, 93%-uk inkább vegyes portfóliót alakított ki magának a különböző kripto pénzekből. 

A vállalatok közül 54% vásárolt be Litecoinból, 43%-uk vett magának Ethert, 33% tart Ripplet és 29%-uk vett Dasht.

A kutatásban arra is fény derült, hogy a bitcoint tartó vállalatok 57%-a eladta a készleteit a 2017. decemberi csúcsok körül.  

38%-a a cégeknek most megint újra venné és csak 5% az igazi HODL-erek száma, akik nem is tervezik eladni a BTC-jüket.

40%-a állítja a fenti cégek közül azt, hogy a kripto pénzeket fizetési szolgáltatások miatt/fizetési szolgáltatóként tartja, míg 32%-uk törekszik a munkavállalóikat digitális devizákban fizetni az elvégzett munkájuk kapcsán. 

A K+F vagy egyéb demonstrációs tevékenységek fizetésére 17%-uk szánja az ilyen pénzeket.

27%-a a vállalatoknak tervezi a kripto pénzeknek és az okos szerződéseknek a használatát az üzleti tevékenységük során a jövőben, míg 21%-uk még tőkét is vonna be segítségükkel a meglévő tevékenységének fejlesztéséhez.

A korábbi téves elképzelésekkel ellentétben ez a felmérés rámutat arra is, hogy ezen vállalatok mindössze 4%-a állítja azt, hogy a ransomware-es támadások miatti védekezés okán tart kripto pénzeket a vállalaton belül.  

Ugyanakkor 64%-uk azt is látja, hogy a digitális devizák folyamatosan növekvő értéke arra motiválja a számítógépes bûnözõket, hogy célpontjukká tegyék a vállalatok felhalmozott kripto pénz készletét.  31%-uk szerint már eleve az, hogy van nekik ilyen jellegű készletük, célponttá teszi őket a szervezett bűnözés számára. 

Éppen a fentiekben kifejtettek okán csak a kriptokat birtokló vállalatok 5%-a nem tett lépéseket az ilyen tartalékeszközeik védelme érdekében.  

52%-uk speciális céleszközt (back-up-al) állított hadrendbe a tárolás kapcsán. 

 A kutatók által felsorolt ​​egyéb népszerű biztonsági intézkedések ezek voltak: 

Offline tárolás (36%), több pénztárca használata (36%), megerősített és csak erre a célra használt számítógép alkalmazása (35%), 22%-uk pedig a többlépcsős hitelesítésre esküszik, akár az emberi, akár a hardware oldalon.

 

A Citrix-es Chris Mayers azonban azt is hozzátette a kutatási eredményekhez:  “tudjuk, hogy nagyon gyakran az emberek a leggyengébb láncszemek a biztonsági láncban” és bizony ezt látszik alátámasztani az is, hogy válaszolók a 18%-a igenis aggódik egy bennfentes lopás kockázata miatt. 

Végezetül a tanulmány szerint 35%-a az ilyen vállalatoknak aggódik a kripto pénzek árának esetleges összeomlása miatt (szerk. megjegyzése: ez a szám meglepően kevésnek tűnik).  

34%-uk azt is elismeri, hogy a digitális devizák ingadozó árfolyamai visszatartják őket a további „készletezéstől”, azaz a vásárlástól.

További 18%-uk pedig azon aggódik, hogy nem lesznek majd képesek fiat-ra visszaváltani a kripto pénzt, amikor éppen szükségük lesz a fiat pénzre. 

A fenti kutatás is egy jó példa ara, hogy a különböző cégek és vállalatok igenis felismerték már (bár lehet, hogy még nem Magyarországon) a kriptoban lévő potenciált.  

Most a brit vállalatok nyilatkoztak, de ugyanúgy meg lehetne nézni az amerikai – adott esetben tőzsdén lévő – vállalatokat is.  Az ottani üzleti szférában sem új keletű a – különböző okok miatti – kriptoba történő befektetés/tartalékolás. 

Elég csak a Weiss Rating’s nem rég megjelent C+-os értékelésére gondolni a bitcoin kapcsán.  

Ez is azt mutatja, hogy határozott érdeklődés van a kripto pénzek iránt, mind a magányszemélyek, mind a vállalatok, mind pedig az intézményi befektetők oldaláról.

Forrás: itt. 

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
2 hozzászólás
  • Robert Válasz

    Érdekes cikk. Meg tudnád adni az angol (eredeti verzió) elérhetőségét?

    2018-02-20 at 22:23
    • Carlo, Digicash, Jofkov Válasz

      Köszi. Természetesen meg tudom. Ott találod a poszt alatt a forrás megjelölésnél (forrás: itt).

      2018-02-21 at 07:07

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu