Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinSzépen nő a coinjoined tranzakciók száma a Wasabi walletnél.
24
ápr

Szépen nő a coinjoined tranzakciók száma a Wasabi walletnél.

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

Ha ez így nem mond Neked semmit elsőre, akkor íme a megoldás.

A CoinJoin (nem összekeverendő a conjointtal vagy conjoint analízissel a marketing kutatásból, bár kétségtelenül hajaz rá névügyileg is) egy megbízható módszer a több küldőtől származó Bitcoin tranzakciók egyetlen tranzakcióra történő kombinálására, úgy, hogy a külső felek számára nehezebbé váljon annak meghatározása, hogy melyik fizető melyik címzettet vagy címzetteket  választotta vagyis fizette.

Bővebben itt olvashatsz róla, ha pedig inkább az elméleti megvilágítása érdekelne a dolognak, akkor ess neki a digitalcash “leírásának“, reméljük jobban megfogod érteni, hiszen Magyarországon, vagyis a nem létező tényleges tulajdonosok és nem létező strómanok közkedvelt hazájában vagyunk, ahol a multik is csak állomásoztatják a lóvét, mégha kifelé mást is mutatnak.

Nem megyünk most bele abba, hogy milyen tárcák léteznek (teljes, nem teljes vagy könnyű, hot, cold, stb), maradjunk annyiban, hogy a Bitcoin (BTC) tárolására a legjobb megoldás mindenképpen egy saját Bitcoin wallet.

Anno akartam írni a Wasabi walletről, de aztán vagy a BB-n, vagy a Virtuális Cash-en vagy Csabai Csabánál vagy máshol olvastam róla egy elég jó cikket és így nem írtam róla.

Ami a lényeg:

A Wasabi egy nyílt forráskódú, anonimitás/adatvédelem orientált Bitcoin tárca Windowsra, Mac-re és Linuxra. Beépített Tor anonimitási hálózaton, érme-keverési és érme-irányítási funkciókkal. Magyar fejlesztés.

A fenti 2 infó után jöjjön, akkor a lényeg, ami arról szól, hogy 2018 agusztusa óta 28 ezernyi BTC-t CoinJointolt a Wasabi wallet, cca. 110 millió dollár értékben.

Ilyen kérdésekről vélhetően nem, de bizonyos blokklánc/kriptopénz szabályozás tárgyú (sui generis vagy nem sui generis, tilt-tűr-támogat? és hogy lehet-e a globális decentralizáció elnyomó jellegű vagy sem) biztosan beszélni fogok/fogunk a holnapi Fintechshow-n, ahova mindenkit szeretettel hívok és várok.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu