Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinGrayscale Bitcoin, Ethereum és Litecoin kezelt vagyon számok.
24
máj

Grayscale Bitcoin, Ethereum és Litecoin kezelt vagyon számok.

Szokás a Litecoint fikázni és semmirevaló, vagy akár shitcoin vagy scamcoin projektnek tartani. Ebben – véleményem szerint – körülbelül annyi igazság van, mint, amikor az Ethereumra mondják ugyanezt (ti: shitcoin, scamcoin), azaz tény és való, hogy akadnak mind a 2 projektben megoldásra váró problémák, ugyanakkor egyikre sem indokolt a shitcoin/scamcoin jelző szerintem.

Nemrég jött velem szembe a Barry Silbert nevével fémjelzett Grayscale Investments (vagyis egy, a szabályozott, intézmények számára is elérhető kriptopénz befektetést kínáló cég) kezelt vagyonát (vagy leginkább annak egy részét) 1 éves távlatban bemutató “jelentés”.

Annak a cégnek a közzététele, amely cég 2019-ben 1.000.000 BTC felett rendelkezett állítása szerint és bírja az amerikai pénzügyi hatóságoktól a szükséges engedélyeket ahhoz, hogy a hétköznapi befektetők számára is kripto befektetési alapokat hozzon létre.

Anélkül, hogy bármiféle értékítéletet társítanék mellé, csupán 2 dolgot szeretnék kiemelni a cég kezelt vagyonról szóló közzétételéből.

2019. májusában a Grayscale Litecoin Trust fél millió dolláros kezelt eszközzel (Litecoinnal) rendelkezett. Ez az eszköz nagyság 2020. májusára majdnem 1 millió dollárra (0,9 millió dollárra) változott.

2019. májusában a Graysclae Ethereum Trust 11,7 millió dolláros kezelt eszközzel (Ethereum) rendelkezett. Ez az eszköz nagyság 2020. májusára majdnem 276,5 millió dollárra változott.

Nyilvánvaló, hogy ebben az összevetésben a Litecoin a “fasorban sincsen” az Ethereum kapcsán, más kérdés, hogy a Litecoin nem is akart soha Ethereum lenni és persze nem is tudott volna.

Ugyanakkor szembeszökő, hogy mind a 2 esetben úgy sikerült a Grayscale-nek az LTC és ETH állományát növelni, hogy közben azok értéke – meg lehet nézni historikusan – csökkent az elmúlt 1 évben.

Persze a BTC-s alap értékéhez mérve, minden más eszköz “megy a levesbe”, mert 1 éves távlatban – ha jól olvasom – 17 milliárd dollárról, sikerült 32 milliárd dollárra növekedni (ha valamit benéztem szóljatok nyugodtan), ami azért nem piti.

A többi kezelt eszköz mennyisége/értéke is változott és ezeket is össze lehet vetni 1 éves távlatban, azonban nem gyűjtenék parazsat a fejemre, ha nem muszáj, maradjunk csak a tényeknél. A következtetések levonását mindenki megteszi magának.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu