Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapEgyébGrayscaleBarry Silbert “válasza” a DCG részvényeseinek.
11
jan

Barry Silbert “válasza” a DCG részvényeseinek.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Ahogy azt várni lehetett nem késett Barry Silbert “válasza” az őt ért kritikákra vagyis készült már a srác, hogy valami megnyugtatót mondjon a DCG befektetőinek, mert arra most szükség van, pláne akkor, amikor bűncselekmény elkövetésével vádolják nyilvánosan.

Nem fogom minden részét lefordítani a nyilvános levélnek, de a a lényeget igyekezem kiemelni belőle.

Először is: BUÉK mindenkinek, mert illemtudó és jólnevelt srác Barry.

“Mostanában elég sokat elmélkedtem az elmúlt évről, az iparág helyzetéről, és arról, hogy honnan indulnak a dolgok.

(Szerkesztő megjegyzése: Barry komám, én ezt nem csodálom. A helyedben én is elmélkednék sokat, de azért arra kérlek, hogy ennek az elmélkedésnek legyen majd kézzelfogható eredménye is, mert aztán oda a becsület a hitelezők előtt, tudod!)

Először is, hihetetlenül büszke vagyok arra a szerepre, amelyet a DCG és én úttörőként és építőként játszottunk az elmúlt 10 évben. Megalapításunk óta több mint 200 vállalatba fektettünk be, amelyek fejlesztették és formálták az iparágat, és segítettünk felépíteni az első nyilvánosan jegyzett BTC-alapot, amely a világ legnagyobb vagyonkezelője, a legbefolyásosabb kriptomédiás platform, a # 1 bitcoin bányászati ​​pool a világon, a vezető kripto-prime bróker, és egy meghatározó kriptopénztárca/tőzsde a feltörekvő piacokon.

Szép emlékeim vannak iparágunk korai napjairól, amikor keményen dolgoztam az oktatásban, és a lövészárkokban harcoltam vállalkozótársaimmal és a befektetőkkel a legitimitás megszerzéséért. A konferenciákon háromfős szobákban beszélni, megjelenni a CNBC-n, és a legtöbb legitim befektető által elbocsáttatni az ötletemmel együtt, erőt adott és motivált.

(Szerkesztő ismét: hát ja. Én is nosztalgiával gondolok vissza pl. 2017-re, amikor fiatal és lelkes jogászként elindítottam a Digiatlcash.hu-t. Milyen terveim voltak nekem is külföldről hazatérve! Aztán szembe jött a magyar valóság, az összefogás hiánya, de sebaj, legalább nem tartozom sok százezer embernek pénzzel, max. köszönettel, hogy olvastak és olvasnak a mai napig is.)

A DCG elkötelezett amellett, hogy az élvonalban maradjon, miközben egy jobb pénzügyi rendszer kiépítésére törekszünk.

Az elmúlt néhány hónapban agresszíven csökkentettük a költségeket a piac jelenlegi állapotára reagálva, amely magában foglalta a működési költségek csökkentését, és sajnálatos módon a DCG munkaerő csökkentését is. Meghoztuk azt a nehéz döntést is, hogy felszámoljuk a HQ-t, a vagyonkezelési leányvállalatot, amelyet a DCG 2020-ban inkubált. Bár továbbra is hiszünk a HQ koncepciójában és annak kiemelkedő vezetői csapatában, a jelenlegi visszaesés nem kedvez az üzletág rövid távú fenntarthatóságának.

(Szerkesztő nem nyugszik: szomorúan hallom Barry, hogy nehézségekkel küszködsz, nem úgy, mint az a pár százezer ember, akinek a pénze most nálatok van. Banyek, pedig már kezdtem azt hinni, hogy minden szép, minden jó!)

A 2023-as és az azt követő évekre tekintve, az iparágnak nagyon kemény munkája van, hogy visszaállítsa hitelességét és hírnevét, amelyeket a pályafutásom során tapasztalt példátlan csalások és bűnözői magatartás hulláma tönkretett. Ez egy kihívásokkal teli év lesz mindannyiunk számára, de továbbra is optimista vagyok.

(Szerkesztő: arany ember (és jó humorista) ez a Barry, hogy ezt így beküldte. Tehát Barry csak szemlélője és véletlenül sem haszonélvezője volt ezeknek a csúnya csalásoknak és a gonosz bűnözői magatartásnak. Szegény, naiv Barry, miket élhetett át ebben a cudar időszakban? Mindezt pro bono munkában vagy ha nem pro bono volt, hát etióp lóvés, de az is lehet, hogy gombokért csinálta a korábbi munkáját. Mint tudjuk, le is nullázódott teljesen (papíron.)

A lövészárokban élő társaim számára itt az ideje, hogy együttműködjünk, felviduljunk egymás sikerén, és közösen új szintre emeljük iparágunkat. Mindannyian fejlődjünk együtt, bánjunk tisztelettel másokkal, és térjünk vissza a szórakozáshoz is szépen lassan. Biztosíthatom önöket, hogy a DCG minden bizonnyal elkötelezett amellett, hogy ezt tegye. Abban sincs kétségem, hogy a DCG idén minden eddiginél erősebb cég lesz 2023-ban.

(Szerkesztő: feladtam, nem bírom ezeket a gyors váltásait Barrynek. Problémák után ekkora pozitív kisugárzással nem lehet veszteni. Ti jöttök. Aki akarja olvasni a további bevezetést, itt elolvashatja angolul.)

Nézzük a lényegi részeket:

2. Hogyan kapcsolódik a DCG a 100%-os tulajdonában lévő leányvállalataihoz?
A DCG megalakulása óta leányvállalataink független társaságokként indultak és működnek saját vezetői csoporttal, pénzügyi és kockázatkezelési protokollokkal, valamint jogi és megfelelőségi felügyelettel. Minden leányvállalatnak megvan a maga kultúrája, működési struktúrája és ösztönző mechanizmusai. Az egyes leányvállalatok napi üzleti tevékenységének minden aspektusát az adott leányvállalat vezetői csapata irányítja.

A DCG körülbelül 50 fős csapattal rendelkezik, amely befektetéseket hajt végre, támogatja portfólióvállalatainkat, valamint stratégiai útmutatást és általános felügyeletet biztosít leányvállalataink számára. Az egyértelműség kedvéért a DCG nem irányít semmilyen kereskedést, hitelnyújtást vagy kölcsönt a Genesis számára.

3. A DCG és bármely 100%-os tulajdonú leányvállalata egyben kezelte-e a készpénzét, egyéb eszközeit?
Nem. A DCG 100%-os tulajdonában lévő leányvállalatok mindegyike rendelkezik saját bankszámlával, értékpapírszámlával és kriptoszámlával, és külön könyveket és nyilvántartásokat vezettek.

7. Mennyivel tartozik jelenleg a DCG a Genesis Capital-nak?
Több száz intézményi befektetőhöz hasonlóan a DCG is kölcsönzött tőkét a Genesis Capitaltól, a Genesis hitelező részlegétől. Ezeket a kölcsönöket mindig a szokásos piaci feltételek szerint strukturálták, és az uralkodó piaci kamatlábakon árazták őket. A 14. kérdésben tárgyalt váltó mellett a DCG jelenleg a Genesis Capital (i) 447,5 millió USD* dollárral és (ii) 4550 BTC-vel (cca. 78 millió USD) tartozik, amely 2023 májusában jár le.

A DCG 2022 januárja és májusa között 500 millió dollár kölcsönt vett fel USD-ben 10–12%-os kamattal.

A DCG befektetési egysége 2021-ben és 2022-ben 3,85%-os súlyozott átlagos kamatláb mellett vett fel BTC-kölcsönt, amely magában foglalja a korábban felvett összegeket, amelyeket azóta visszafizettek a Genesis Capitalnak, így megmarad a jelenlegi 4550 BTC-s hitelegyenleg.

Hogy ezeket a DCG-nek nyújtott kölcsönöket kontextusba helyezzük, 2022 elején a DCG saját tőkéje 10 milliárd dollár volt, a DCG tizenkét havi EBITDA-ja meghaladta az 1 milliárd dollárt, a Genesis Capital összesített hitelállománya pedig 12- 15 milliárd dollár között mozgott.. A BTC árfolyama 30,0 000 és 47,0 000 dollár között mozgott ebben az időszakban.

A BTC-hiteleken kívül a DCG befektetési egysége 14.048 BCH tokent (körülbelül 1,5 millió USD) vett fel kölcsön 2020 végén, és jelenleg 9%-os kamatot fizet.

A DCG 2022 májusa óta nem vett fel hitelt a Genesis Capital-tól, soha nem mulasztott el kamatfizetést, és minden fennálló kölcsönét naprakészen fizeti.

8. Hogyan használta fel a DCG a Genesis Capitaltól felvett USD hiteleket?
A DCG által felvett összegeket kezdetben készpénzként tartották a Treasury-ben, hogy lehetőség szerint felhasználhassák. A kulcsfontosságú lehetőségeket végül a DCG részvények visszavásárlása jelentette egyik legkorábbi kockázati befektetőnktől, valamint likvid tokenekbe és nyilvános részvényekbe való befektetés.

9. Hogyan használta fel a DCG befektetési társasága a Genesis Capitaltól kölcsönzött BTC-t?
A DCG befektetési egysége a Genesis Capitaltól kölcsönzött BTC-t használta a GBTC long pozícióinak fedezésére, hogy piacsemleges maradjon az ilyen pozíciókban. A DCG nyíltpiaci GBTC-vásárlásaira akkor került sor, amikor a GBTC jelentős diszkonttal kereskedett a NAV-val szemben, és mint minden más befektetés, ezek a döntések a valószínű hozamok kockázatokkal súlyozott értékelésén alapultak. GBTC-vásárlásaink a nyílt piacon megfeleltek az értékpapír-tőzsdei törvény 10b-18 szabályának, és átláthatóan közzétettük a bejelentésekben és a sajtóközleményekben.

*A szám azt az összeget mutatja, amelyre beszámítást vontak be.

13. Milyen volt a DCG kapcsolata a Three Arrows Capital-szal?
A DCG-nek soha nem volt kapcsolata a Three Arrows Capital-szal. Barry nem emlékszik, hogy valaha is találkozott volna, beszélt volna velük vagy más módon magánbeszélgetésben kommunikált volna a Three Arrows Capital igazgatóival, leszámítva a 2020-as bevezető beszélgetést az egyik társalapítóval. A DCG soha nem koordinálta a GBTC vásárlását vagy eladását, vagy bármilyen más befektetéstét a Three Arrows Capital-nak.

A Genesis kereskedelmi és hitelezési kapcsolatban állt a Three Arrows Capital-szal, és a Three Arrows Capital nem törlesztette a Genesistől kapott kölcsöneit. Külön-külön a Three Arrows Capital különböző Grayscale termékek befektetője volt.

14. Miért vette át a DCG a Three Arrows Capital elleni csődkövetelést és mit kapott a DCG cserébe a Genesis Capitaltól az 1,1 milliárd dolláros “váltóért”?
2022 nyaráig a Genesis Capital volt a világ vezető kriptokölcsönző cége. Amikor 2022 júniusában a Three Arrows Capital nem fizette vissza a Genesis Capitaltól és számos más hitelezőtől kapott kölcsönt, érezhető volt a félelem a piacon, hogy a fertőzés átterjed, és az egész iparágat elpusztítja. Ez volt az egyik szempont, amikor a DCG a Genesis Capital támogatására sietett.

Ezen túlmenően a DCG szilárdan hitt abban, hogy a kriptopiac stabilizálódását követően továbbra is jelentős kereslet lesz az intézményi elsődleges brókerszolgáltatások iránt. A Genesis páratlan szakértelemmel és a világ legjobb intézményi ügyfélbázisával rendelkezett, hiszen 2013-ban felépítette az első intézményi kriptokereskedési pultot, majd végül 2018-ban elindította a Genesis Capitalt. Így a DCG úgy vélte, hogy a Genesis – mind a kereskedési részleg, mind a hitelnyújtó – megéri, védelmezhető.

Az 1,1 milliárd dolláros váltó, amely 2032-ben jár le, a DCG által a Genesisnek járó kötelezettségek átvállalását jelenti a Three Arrows Capital-tól a 2022. júniusi nemteljesítés miatt. A DCG beleegyezett a Genesis 1,1 milliárd dolláros fedezetlen kölcsönkövetelésének, a Three Arrows Capital-tól való átruházásába. A DCG nem kapott készpénzt, kriptovalutát vagy egyéb fizetéséget a váltóért. A DCG gyakorlatilag átvállalta a Genesis a Three Arrows Capital kölcsönből származó veszteségkockázatát.

Fontos, hogy az 1,1 milliárd dollár értékű váltó nem lehívható, és nem tartalmaz lehívhatósági elemet (lehívható kötvény vagy egyéb ilyen jellegű megoldást). Ezenkívül a Genesis átruházta a DCG-re a Three Arrows Capitallel szembeni követeléseit, és az ügylet részeként megállapodott abban, hogy a DCG-hez a Three Arrows Capital felszámolásával kapcsolatban beérkezett bármely behajtás közvetlenül az 1,1 milliárd dolláros váltó kifizetésére irányul.

Megjegyzendő, hogy a Three Arrows Capital nemteljesítését követő időszakban a DCG hozzávetőlegesen ~340 millió dollárnyi új tőkével járult hozzá a Genesis entitásokhoz.

15. Milyen szerepet játszik a DCG a Genesis Capital szerkezetátalakítási folyamatában?
Önálló és különálló leányvállalatként a Genesisnek saját Igazgatótanácsa és vezetői csapata van. A Genesis igazgatótanácsa két független igazgatóból álló külön bizottságot hozott létre, akik több évtizedes pénzügyi, jogi és szerkezetátalakítási szakértelemmel rendelkeznek, hogy felügyeljék a Genesis Capital szerkezetátalakítási folyamatát és a kapcsolódó feleket érintő egyéb ügyeket. A Genesis Capital emellett független külső tanácsadókat is alkalmazott a szerkezetátalakítási folyamat irányítására, hogy az (ti: folyamat) további tőkét biztosítson számára.

Összefoglalva: biztosan vannak olyanok, akiknek meggyőzőek és hitelesek Barry Silbert fentebb előadott meglátásai és vállalásai. Én – talán a szakmámból kifolyólag – nem tartozom ezen emberek közé. Engem nem győzött meg a srác. Cameron Winklevoss narratívája egyelőre nekem hihetőbb.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu