Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapMoneroCrackeld a Monero-t Hacker!
11
szept

Crackeld a Monero-t Hacker!

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    2 hozzászólás
  • Kategória

IRS: “tisztességtelen ajánlat lesz az amit teszek és te nem mondasz nemet.” Vagy mégis?

Az Egyesült Államok Adóhatósága (IRS) 625.000 dollár összegű felajánlást kínál mindenkinek, aki feltöri az olyan anonimitást biztosító coinokat, mint a Monero (XMR), vagy – és itt ugrik a majom a vízbe – nyomonkövetést biztosít a Bitcoin (BTC) villámhálózata (lighting network) kapcsán.

Nincs új a Nap alatt. HMRC, IRS, NAV.

Aki erre adná a fejét az siessen!

Az IRS szeptember 16-ig fogadja el a prototípusok formájában benyújtott megoldásokat. Elfogadásuk esetén a pályázók 500.000 dolláros kezdeti kifizetést kapnak. Ez a támogatás lehetővé teszi a pályázók számára, hogy prototípusukat működő koncepcióvá alakítsák ki a következő 8 hónapban. Amint a van működő koncepció, további 125.000 USD támogatást kapnak a “pályázók”.

A közlemény meghatározza a kezdeményezés elsődleges célkitűzéseit, amelyek segítik az IRS bűnügyi nyomozóinak (CI) speciális ügynökeit a tranzakciók felkutatásában, ideértve a pénztárcák, a tranzakciók dátumainak és időpontjainak, valamint az átutalt összegek azonosítását.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
2 hozzászólás
  • K Z Válasz

    Hát nem is tudom
    Szerintem a Monerot csak tippelős módon lehetne megcsinálni.
    Mint ahogy Rommelt követték, megismerték ahogy távírása milyen egyedi billentésekkel morzézik. Majd bemérték honnan jött ilyen karakterisztikával adás. Ha megvolt a koordináta valahol ott kellett lennie Rommelnek is.

    Itt is csak valami viselkedés elemzés és esetleg valami infrasuktura hack (több nodot elfogalnak és összejátszanak) lehet a megoldás de az sem pontos.

    A lighting Networkkel könnyebb a lehet dolog mert SzTAKIsok vizsgálata alapján nem keveredik annyira a pénz és a legrövidebb út általában a legolcsóbb is így nyomkövethető a pénz.

    De az biztos hogy komoly IT háttér kell ahhoz hogy ez működjön.

    2020-09-11 at 15:25
    • dr. Varsányi Károly Válasz

      Kíváncsi lennék, hogyha mondjuk Észak-Koreából vagy Iránból jönne a pályázat, akkor is kifizetnék-e a díjat? Vélhetően – nyilvánosan – nem.

      2020-09-12 at 09:08

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu