Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapEthereumEthereum (elérhetőség) az Amazon által kezelt blokkláncon?
03
márc

Ethereum (elérhetőség) az Amazon által kezelt blokkláncon?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Az Amazon nevű technológiai óriás nemrég bejelentette az Ethereum általános elérhetőségét az Amazon által kezelt blokkláncon.

Az Amazon Web Services, vagy az AWS szerint a felhasználóknak mostantól lehetőségük van „Ethereum csomópontokat biztosítani”, és a Ropsten és Rinkeby teszthálózatokon kívül csatlakozni tudnak a blokklánc mainnetjéhez az Amazon Managed Blockchain révén.

A program azt állítja, hogy biztonságos hozzáférést kínál a hálózathoz szabványos nyílt forráskódú Ethereum API-kkal és szinkronizálja magát az Ethereum blokklánccal.

“Az Amazon Managed Blockchain figyeli a csomópontok állapotát, helyettesíti a nem megfelelően működő csomópontokat, és automatizálja az Ethereum szoftverfrissítéseket, javítva az ügyfelek Ethereum infrastruktúrájának elérhetőségét” – nyilatkozta a cég.

A DeFi-alkalmazások mellett elemző termékeket, például az intelligens szerződés-figyelő eszközöket és a csalásérzékelő szoftvereket építhetnek az ügyfelek, így profitálhatnak e skálázható, jól elérhető és teljes körűen felügyelt Ethereum szolgáltatásokból.”

Az AWS először 2019. áprilisában indította el az Amazon (által) Kezelt Blokklánc programot, mondván, hogy ezáltal az ügyfelek képesek lesznek blokklánc-hálózatokat létrehozni a saját szervezeteiken belül, és használhatják az Ethereum és a Hyperledger nyílt forráskódú keretrendszereket.

A szolgáltatás azt állította, hogy megszüntetheti annak szükségességét, hogy valaki “hardvert biztosítson, szoftvert telepítsen, tanúsítványokat hozzon létre és kezeljen a hozzáférés-ellenőrzéshez, és konfigurálja a hálózati beállításokat”.

Jelen lépés egyébként pontosan egy hónappal azután következik be, hogy Jeff Bezos bejelentette, hogy 2021 harmadik negyedévében visszalép az Amazon vezérigazgatói posztjáról. Helyére Andy Jassy lép, aki jelenleg az Amazon Web Services vezérigazgatója és felügyeli a vállalat kriptotermék-kínálatát.

Surprise, surprise, izgatottan várjuk, hogy milyen további tervei vannak az Amazonnak kripto/blokklánc földjén.

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu