Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinA Grayscale kripto alap ETF-(v)é alakul.
19
okt

A Grayscale kripto alap ETF-(v)é alakul.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Először is egy jó hír az Interactive Brokers használóinak.

Elérhetővé váltak a kriptós termékek, igaz egyelőre még csak 4 (Bitcoin , Ethereum , Litecoin , Bitcoin Cash) és ezek is csak az U.S.A.-ban, de szerintem lelkes magyar Ügyfelek már biztosan lázasan bombázzák az IBKR magyar Ügyfélszolgálatát.

Aztán az is a mai napra rendelt hírünk, hogy a Grayscale Investments LLC (aminek a számait mi korábban havonta szemléztük és amely szemlének valószínűleg most majd búcsút is inthetünk a jövőre nézve) a New York -i Értéktőzsdével karöltve engedélyért folyamodott a cég Bitcoin-alapjának ETF-(v)é történő átalakítása érdekében.

A 40 milliárd dolláros Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) a Bitcoin kínálatának nagyjából 3,4% -át birtokolja.

Történik ezen folyamodás ugyanazon a napon, amikor a ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) debütált az Államokban, és lett az első tőzsdén kereskedett olyan alap az Egyesült Államokban, amely a digitális eszköz határidős ügyleteibe fektet be.

Ugyanakkor van még egy megoldásra váró feladat, mert valamit kezdeni kell a Grayscale féle diszkonttal, azaz a cég kedvezményével a nettó eszközértékre vetítve. A termék ára ugyanis huzamosabb ideig volt a mögöttes Bitcoin-állomány értéke alatt.

Az engedélyezett résztvevőként ismert szakkereskedők képesek létrehozni és visszaváltani egy ETF részvényeit, azért hogy az árát a nettó eszközértékével összhangban tartsák, de ez a folyamat nem létezik az olyan vagyonkezelőknél, mint a GBTC.

Vélhetőleg tehát hamarosan megszületik a Grayscale ETF, de addig még van pár megoldandó feladat is.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu