Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinMár Hal Finney is vizsgálta az ún. egyesített bányászat kérdését.
24
szept

Már Hal Finney is vizsgálta az ún. egyesített bányászat kérdését.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Sőt! Mondok jobbat: a nem létező Satoshi Nakamoto is.

Emlékeztek még a Namecoinra? Én igen, mert anno nekem volt is. Egy darabig tartottam, aztán mivel az értéke elenyészett, eladtam. Ma már úgy tartom, hogy hiba volt.

Na, a Namecoin egy klasszikus példája a Dogecoinnal együtt az ún. egyesített bányászatnak (merge mining).

Na, de mi is ez az egyesített bányászat?

Az egyesített bányászat két vagy több kriptovaluta egyidejű bányászata, anélkül, hogy a teljes bányászati ​​teljesítményt feláldoznánk.

A bányász felhasználhatja számítási teljesítményét több lánc blokkjainak egyidejű bányászására az úgynevezett Auxiliary Proof of Work (AuxPoW), azaz kisegítő, kiegészítő Pow használatával.

Az AuxPoW mögött az az elképzelés áll, hogy az egyik blokkláncon végzett munka egy másik láncon érvényes munkaként hasznosítható.

A munka igazolását adó blokkláncot szülő blokkláncnak nevezzük, míg azt, amely érvényesnek fogadja el, az a segédblokklánc.

Az egyesített bányászat végrehajtásához az összes érintett kriptovalutának ugyanazt az algoritmust kell használnia.

Például a Bitcoin SHA-256-ot használ, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag bármely más, SHA-256-ot használó érme bányászható a Bitcoinnal együtt.

A Namecoin és a Dogecoin jó példái az AuxPOW érméknek (SHA-256, Scrypt).

Na, és ezekről beszélgetett anno a “nagy” Satoshi Nakamoto és Hal Finney is. Igen, az a Hal Finney, akinek aktája van nálam.

Na, banyek! Akkor Hal és Satoshi shitcoinerek voltak? Megítélés kérdése, mert a cél a biztonság növelése volt, aztán, hogy ez hogy valósul meg az már más kérdés.

(A shitcoinság kérdése önmagában megosztó ugye. Példának okáért én komázom Max Keisert, még egy magyarországi Konferenciára is elhívtam volna, de túlzásnak tartom, ahogy néha ekézi az ún. shitcoinereket).

Na, de miről is beszélt anno a 2 OG Hal és a misztikus, utópisztikus Nakamoto?

Ilyen volt anno a diskurzus:

A projektet még BitDNS-nek hívták és nem nehéz a Namecoin-os párhuzamot felfedezni vele.

Apropó projekt!

Igaz nem ilyen hatalmas szinten, de én is útjára szeretnék egy projektet bocsátani, ahol a CeFi-t gyúrom össze kicsiben a DeFi-vel.

Szerintetek van értelme?

Írjatok bátran válaszokat!

ps: itt adom a világ tudtára azt is, hogy egy másik szerelemgyerek (whisky tasting) projekten is szeretnék elkezdeni dolgozni. A domain már be van foglalva. Az lesz az oldal neve, hogy budapestitisztaszeszek.hu. Aki érti, érti…

Az első poszt úgy gondolom, hogy egy John McAfee poszt lesz, mert az öregről lehetett tudni, hogy komázta a naftát, tehát érdemi tudása is volt róla, ezt el kell ismerni, még ha nekem a vodka vonala (pl: Tito’s) nem igazán jött be.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu