Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapSzabályozásMilei mester szerint a nyelvében is él a jog.
28
dec

Milei mester szerint a nyelvében is él a jog.

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

Papító Bátyánk odaát Argentínában érdekes kísérletbe kezdett. Sokan üdvözlik, sokan nácizzák (1984), de tény, hogy a szavak szintjén kezdett jogalkotásba az öreg sensei, megragadva ezzel az ősi problémát, miszerint a szavaknak ereje van, a valóságot a gondolatok gyártják le nekünk.

Az El Presidente ugyanis nemrég elküldte a Nemzeti Kongresszusnak „Az argentinok szabadságának alapjai és kiindulópontjai” elnevezésű törvényét” aminek a VII. fejezetének a 209-es szakasza rögzíti, hogy az “ingyenes” szó nem használható, ha az adófizetők befizetéseiből finanszírozott járulékos juttatásról van szó.

Ezentúl a kormányzati intézmények nem használhatják az “ingyenes” szót sem az állami szolgálatok, sem a funkciók népszerűsítésére önkormányzati tartományokban vagy országos szinten.

Milei hazugságnak tartja az „ingyenes” szó használatát, és úgy érzi, az állampolgároknak nem szabad hazudni, mivel a szolgáltatásokat mindig valaki fizeti, általában adó formájában.

Emellett Milei megtiltaná a befogadó nyelvhasználatot minden állami szervezetben. Figyelem! Nem a magánszektorról beszélünk.

Kíváncsi leszek, hogy vajon mikor és hogyan rokkantosítják le a Papeszt, vagy fúrják meg, támad ellene a “nép haragja”, stb, mert elég vehemensen bekezdett a megválasztását követően.

A vájt szeműeknek mondom, hogy 2024-ben jómagam is tervezek egy izgalmas projektet létrehozni itthon, ami remélem sokak bizalmát elnyeri majd, – na, de hol lesz ez Milei mester radikalizmusától,- ellenben lehet, hogy a világon egyedülálló lesz, (bár e téren nem végeztem kutatást, mert nem feltétlen az elsőség érdekel, mint inkább az, hogy áttoljuk azt a társadalmi köztudatba, amit szeretnénk).

Stay tuned.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu