Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapCardanoCharles Hoskinson gondolatai a DeFi kapcsán.
21
szept

Charles Hoskinson gondolatai a DeFi kapcsán.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Gondolom Charlie bátyót, (a Cardanot fejlesztő Input Output Hong Kong vezérigazgatóját, aki valójában nem olyan öreg ám, mint sokan gondolnák) senkinek sem kell bemutatni.

Jöjjenek most az ő DeFi-t is érintő gondolatai:

A Cardano sokat várt Alonzo forkja végre elindította az intelligens szerződések új korszakát a blokkláncon. Ennek az új képességnek köszönhetően a stakelést is biztosító platform mostantól decentralizált alkalmazásokat (dApps) tud fogadni a rendkívül versenyképes decentralizált pénzügyi (DeFi) területen.

A DeFi szabályozatlan vadnyugata a közelmúltban jelentős kritikát kapott Gary Gensler Értékpapír- és Tőzsbizottság elnökétől, aki a Wall Street Journalnak elmondta, hogy a DeFi projektek nem mentesülnek a szabályok alól. (Szerkesztő megjegyzése: ez volt az az eset, amire céloztam egy FB-s komment szekcióban, hogy idő és energia hiányában nem fordítottam le Gensler úr kritikáját.)

Az elkövetkező hónapokban-években kemény hatósági intézkedéseket fogunk látni” – vélekedett Charles Hoskinson, a Forkast. News -nak adott videointerjújában. „Azonban a DeFi következő generációja készen áll erre.”

Hoskinson a DeFi szabályozás közelgő felfutását a 2017-es kezdeti ICO kibocsátásokhoz hasonlítottal, amelyek során a megkérdőjelezhető projektek és a nyílt csalások globális visszafogása leállította ugyan az ilyen vállalkozások jó részét, de új finanszírozási modellek létrehozásához is vezetett, olyan új generációjú projekteket szült, mint például az ICP és a Solana.

“A jövő győztesei a DeFi térben likviditással és átjárhatósággal rendelkeznek, képesek több láncon is mozgatni eszközöket”-mondta Hoskinson. “A költségek kiszámíthatósága nagyon fontos dolog … bizarrnak tartom, hogy hogyan tűrjük az üzleti tevékenység(ünk) árának hatalmas ingadozásait.” -célozva ezzel az ETH hálózat nem kicsi díjaira és a díjak mértékének gyakori változására.

Annak ellenére, hogy a Cardano nem fért fel a DeFi első hullámára, amely olyan szupersztárokat generált, mint az Uniswap, a MakerDAO, a DeFi második hullámán már stabilan ott lehet/van, annak ellenére, hogy Hoskinson szerint a DeFi most maga is buborék állapotban leledzik.

„Szükségünk van közösségi kormányzásra, tanúsításra, biztosításra, szabályozásra, metaadat -azonosságra – bizony szükségünk van ezekre a dolgokra – ugyanakkor ezekre decentralizáltan van szükségünk” . „A DeFi következő hullámát – hagyományos értelemben – lényegesen nehezebb lesz szabályozni. A Cardano ehhez a DeFi-s hullámhoz tartozik, így is fejlesztettük. ”

Buborékban van a DeFi?

„Szerintem a DeFi buborékban van, mert mindig ez történik – az NFT és a DeFi a legújabb példák erre. Ez volt az ICO forradalma 2017-ben, most ugyanez a helyzet. De csak azért, mert buborékban van, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez rossz helyzet.

Ez csak azt jelenti, hogy az emberek felismerik, hogy van érték, de a piacnak nagyon nehéz árazni ezt az értéket. Mik a buborék jelei? Új projektjei vannak, amelyeknek nagyon kicsi a fejlesztői csapata, nem sok a likviditásuk, és egymilliárd dollár értékűek. A Szilícium-völgyi szakzsargonnal élve egyszarvúak (unikornisok).

‘Hú, egy unikornis. Úristen, ezt öt év alatt csináltátok? Ez annyira hihetetlen. “Nos, most öt hét alatt megcsináljuk. ” Tehát valami alapvetően nincs rendben ezekkel az értékelésekkel. Tehát ez azt jelzi, hogy a DeFi -ben regresszió lesz. ”

Amire a DeFi -nek szüksége van: „Először is szüksége van egy dApp boltra. Nem fér a fejembe, hogy hogyan nincs egy kanonikus “dApp boltunk” az iparág számára. Van Google Playem és van iOS bolt. Tudom, hogy sokan próbálták ezt már megvalósítani, de valamilyen koherens móddal kell rendelkeznie a dApps kurátorai számára, hogy ő és a felhasználó is tudja, hogy a kódot ellenőrizték és hitelesítették.

Tudja, hogy attól származik, aki azt valóban lekódolta, (Szerkesztő nevetve: a szerzői jogi adatok helyesek?), az életciklus nagyszerű. Mivel már számítástechnikai eszközöket használók egész generációját képeztük ki, ez a modell(ünk). ”

Az NFT-k bátor, és szép új világa: „Mit árul valójában, amikor NFT-t ad el? Például vettem néhány tweetemet, és online értékesítettem őket NFT-ként, és 30.000 dollárt gyűjtöttem össze, és a pénzt különböző embereknek adományoztam. Vicces volt. De valójában nem tudom, mit adtam el. Eladtam egy tweetet képviselő NFT-t, de most törölhetem a tweetet? Nem tudom. Ez egy új típusú dolog, ahol nincsenek valódi szerződések vagy szellemi tulajdon.

Az NFT-s pénzmosoda: „Vannak pénzmosási megfontolások is. Sok bizonyíték van arra, hogy a Pénzügyminisztérium szervei már most is nyomon követi, ahogy az emberek alapvetően NFT -ket használnak a jogellenes pénzeszközök legitimálására. Hozzál létre egy NFT-t, aztán takart módon vedd is meg magadtól, úgy, hogy azt mondod, hogy hogy valaki mástól származik. – Ó, nézd, ezt a kőképet én mintáztam, és eladtam 5 millió dollárért, de fogalmam sincs, hogy ki a vevő. ”Valójában te voltál. Ugyanazok a dolgok, amelyek miatt a RealFi igazán jól működik, igazán nagyszerűek lesznek az NFT kurátor(ok) létrehozásában. ”

Mi a Cardanoval a Real-Fi-t célozzuk, mert szerintünk azzá kell alakulni a DeFi-nek. “A másik dolog az, hogy a DeFi-nek “real-fi”-vé kell válnia, és fel kell nőnie, tehát ez azt jelenti, hogy kormányzásra és valódi decentralizációra van szüksége. “Szüksége van metaadat -szabványokra, minőségi szabványokra, valódi ügyfelekre, identitás beépítésére, mindezekre a dolgokra és akkor az NFT-k piaca is megfelelő lesz.”

Végezetül, de nem utolsó sorban: Miért kellene a kormánynak a blokkláncon lenni?

„Rohadtul elegem van abból, hogy a kormány azt mondja nekem, hogy több adót kell fizetnem, majd egyszerre mondják: Mi viszont nem tartozunk neked semmivel. Nem tartozunk semmilyen átláthatósággal a pénzköltésünk és a pénzzel kapcsolatos tevékenységeink kapcsán. ”Ezért azt mondom: „ hadd tisztázzam ezt gyorsan. Önök 85 milliárd dollár értékben “veszítenek el” “katonai hardvert Afganisztánban, azaz ennyi értékű fegyver kerül át a tálibokhoz, majd elveszítik az összes beszerzési számlát azokról a dolgokról, amik odavesztek, majd közlik, hogy nem is mondhatják el nekünk, mit vesztettek ott el? ”Ettől csak rosszul leszek. Nincs elszámoltathatóság, nincs átláthatóság. Nincs felügyelet. (Hajajj, a szerkesztő is mindig azt kérdi a magyar Bíróságok kapcsán, hogy ki őrzi az őrzőket, amikor azt látja, hogy sokszor már elszabadult hajóágyúként működnek a jogkereső állampolgárok érdekeinek teljes negligálásával?) Vannak ilyen szervek, mint például a kormányzati elszámoltatási hivatal és a FOIA, de mindennek blokkláncon kellene lennie. Mindent nyilvánosan hozzáférhetővé kell tenni. Változatlannak kell lennie. Időbélyegzettnek, auditálhatónak kell lennie, hogy valóban átláthatóvá tegyük a pénzünk felhasználását. ” (Na, ezt nem nagyon szeretnék semelyik ország, semmilyen politikusai se)

Akit érdekel hosszabban, hogy miket mondott még Charlie, az itt nézheti meg.





Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu