Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinA Bitcoin rejtélyes mostohatestvére: a Namecoin.
17
jan

A Bitcoin rejtélyes mostohatestvére: a Namecoin.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    2 hozzászólás
  • Kategória

Az alábbiakban vendégposztunk következik a Bitcoin rejtélyes mostohatesójáról: a Namecoinról.

Az alábbi képen egy kiállítás látható, festményeket mutatnak be. A tozsdeforum.hu portálon jelent meg 2018. január 16-án, a Pánikszerű eladások – szabadesésbe kezdtek a kriptovaluták című írás demonstrációjaként:

Első pillantásra semmi különös: Bekeretezett festmények a falon, szép sorban – LTC, ETH, Ripple, és alattuk két nagy keretben egymás mellett a bitcoin és … a namecoin.

Az a namecoin, amelyik jelenleg a 212. (!) helyet foglalja el a coinmarketcap.com piaci kapitalizáció szerinti sorrendjében mintegy 4 dolláros darabonkénti árral, viszont ennek ellenére sikerült megkapaszkodnia a Shapeshift kriptopénz váltó 54-es mezőnyében, – igaz, TEMPORARILY UNAVAILABLE felirattal, ami minden bizonnyal a napi egy millió dolláros forgalmának tudható be, – ez kriptovalutáéknál igen szerényke.

– Akkor?! 

– Mi akkor???

Akkor mit keres ugyanakkora keretben a bitcoin mellett ebben az előkelő társaságban? Nem találtak jobbat?!

Nem.  

A namecoint ugyanis a bitcoinnal együtt bányásszák ugyanazokon a gépeken, ugyanazokkal a szoftverekkel, ugyancsak 21 millió darabot lehet kitermelni belőle, a hálózat is ugyanúgy működik, ráadásul ugyanazok birtokolják, mint akik a bitcoin degeszre tömött „alvó” tárcáit. 2011 óta folyik a bányászata, a születésénél ott bábáskodott Satoshi Nakamoto, és támogatta a projektet.

Most én kérdezem:

– Akkor?! 

– Mi akkor???

Akkor miért csak 4 dollárt ér?!

És hogy jutott eszébe a szerzőnek ezt a képet kitenni a cikkéhez?

Kétségkívül jól néz ki, és még az is lehet, hogy a montázs nem most készült, hanem régebben, akkor, amikor a namecoin még benne volt az első tízben, bár annak csak az alsó felében. Ennek némileg ellentmond, hogy akkoriban, tehát 2015 elején, az ethereum még csak a szárnyait bontogatta, nem számított „elit” pénznek, ezért a montázs később készülhetett, akkor, amikor a Namecoin csillaga már leáldozott: Véletlen, hogy a képen a namecoin „N” betűje egyenesen (felegyenesedve?) áll – a betűtipus és a szín stimmel -, viszont az eredeti logón az kissé megdől jobbra?

Akárhogy is történt: 

Hogy kerül Góliát és Dávid egy sorba, ráadásul ugyanakkorának ábrázolva, amikor az áruk – és ebből adódóan a piaci kapitalizációjuk – között mindig is legalább százszoros volt a különbség? 

Annyi év után kit akartak emlékeztetni a bitcoin még mindig élő testvérére a Pánikszerű eladások – szabadesésbe kezdtek a kriptovaluták kapcsán?

Összeesküvés elmélet? Az. De attól még igaz lehet.

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ
2 hozzászólás

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu