Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinFolytatódik a japán Bitcoin invázió.
06
aug

Folytatódik a japán Bitcoin invázió.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Mindig öröm arról hallani, hogy bővül a Bitcoin(t) elfogadó vásárlóhelyek listája, hiszen ez egyúttal a bizalom erősödését is jelenti, azaz, hogy egyre többen érzik, hogy a Bitcoin jó, a Bitcoin megnyitja a szívcsakrádat ;-P (ha szabad használnunk ezt a kölcsönzött szlogent).

Japán ugye már eleve jó kapcsolatot ápol a Bitcoinnal, mert az – infáció álló Bitcoin elvileg – kitűnő megtakarítás is. A hagyományosan jó megtakarítónak számító országnak évtizedekig  komoly problémát okozott a defláció. A defláció esetén – az inflációval ellentétesen – a pénz vásárlóereje nő, ezért a lakosság elhalasztja vásárlásait a további árcsökkenés reményében.

Tekintettel arra, hogy a kapitalizmus (részben) a hitelre is épül, ez nem túl jó hír egy kapitalista országnak, mégis ez a lakosság körében erős megtakarítási hajlandóság lehetővé tette, hogy a japán kormány által felvett hiteleket teljes egészében belföldi forrásokból finanszírozzák.

Mivel a Bitcoin 2140-ig még biztosan bányásszák, ezért addig – elvileg, bár ebben vita van a közgazdászok és a BTC Közösség között – nem is lehet deflációs hatásról beszélni esetében, hiszen újabb és újabb Bitcoinok kerülnek “forgalomba”.

Ez is (ti: nem deflációs hatású) lehetett többek között annak az oka, hogy Japán 2017. április 1-el (és ez nem tréfa) elismerte a Bitcoint törvényes fieztőeszközként. Ez persze nem azt jelenti, hogy a Bitcoin pénznek számít náluk (ha nem érted a különbséget a pénz és a törvényes fizetőeszköz között, olvasd el a korábbi posztunkat).

(Egyébként  a statisztikák szerint főleg a 20 és 40 év közöttiek között népszerű a Bitcoin, mint fizetőeszköz. Lehet, hogy ők nem tudják, hogy 2020 már a kanyarban van?;-)

A japánok tehát már megcsinálták a maguk Digitális Devizákról szóló törvényét, (vették a fáradtságot és végiggondolták, hogy magán személyként vagy gazdasági társaságként, gazdasági tevékenységként vagy esetileg, jövedelemként vagy bevételként szerezték-e meg a bitcoint, stb.) most már csak lassan mi magyarok maradunk ki a sorból, elnézve az orosz és amerikai törekvéseket.

Na, de vissza a mai hírhez.

2017. augusztus 7-től bitcoinnal is lehet fizetni a Marui nevű japán áruházláncban, ami a 7. legnépszerűbb ilyen áruházlánc a kategóriájában, ami a “misztikus” “features high end fashion brands and designers as well as boutiques” kategóriát képviseli, jelentsen ez bármit.:-)

(Bevallom őszintén, hogy én már a Chelsea Design Center hasonló marketing kategóriáit (és árait:-) sem értettem, na, de nem is vagyok yacht tulajdonos és interior designer sem:-)

Tehát a Marui Group összefogva Japán legnagyobb Bitcoin tőzsdéjével a  Bitflyer-rel elindítja – először teszt üzemmódban és csak 1 boltban – a bitcoin elfogadását fizetőeszközként.

Egyelőre csak a Bitflyer (iOS és Android kompatibilis) walletján keresztül lehet majd vásárolni QR kódok segítségével a Marui-ban, de amint jönnek a jó eredmények az áruházból, rögtön mindegyik áruházban elérhetővé teszik.

Más láncok már hamarabb lecsaptak a lehetőségre, pl. a  Bic Camera (elektronikai óriás) már április óta elfogadja a boltjaiban a bitcoint, de így sem kell szégyenkeznie a Marui-nak, ha beválik a dolog.

Japánban immáron 260.000 Bitcoin elfogadóhely van, ami semmi csodálkozni való nincsen, hiszen Japán nem egy kicsi ország.

A Bitcoin ökoszisztéma szempontjából pedig abszolút jól áll Japán, hiszen nemcsak hogy törvény van már a Bitcoinról, de folyamatosan bővül az elfogadóhelyek száma is…

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu