Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBankrendszerKi fogja shortolni a Bitcoint?
  • bitcoin kereskedés
26
dec

Ki fogja shortolni a Bitcoint?

Még tartanak az ünnepek nálam is, ezért ma csak egy Bitcoin és Bitcoin kereskedés témájú rövid kérdések-válaszokat fogok posztolni. Ezek kapcsán szívesen olvasnék kommenteket pénzügyi/kereskedési szakemberektől a poszt alatt oldalunkon.

Egyre érdekesebben alakulnak ugyanis a dolgok és vannak, akik úgy gondolják, hogy volatilitással kell harcolni a BTC volatilitás ellen. Avagy jöjjön csak a pénzeső és a likviditás az árstabilizálás érdekében. (Mások meg eltűnődhetnek, hogy Andreas barátunk a CME “fizetési listáján”, jajj most mi lesz? Én per speciel örülök ennek.)

Mindez összefügg azzal a kérdéssel is, hogy meddig kell egy Bitcoin “kereskedés” kapcsán rendelkezni a Bitcoinnal és meddig kell csak és kizórólag “cash”-ben elszámolni a “kereskedés” végén? Van-e kötelezettség a vételre és az eladásra egyaránt, vagy csak a jogosultság teremtődik meg a vásárlásra?

Buborékban van-e a Bitcoin vagy az majd csak az ETF-ekkel (VanEck, Winklevik) és az opciókkal lesz ez elmondható (lásd még: kapitalizáció)?

Na és persze mindez összefügg azzal is, amit nemes egyszerűséggel úgy hívunk, hogy szabályozás (hiába “hány” ettől Andreas barátunk) aminek csak olyan csekély vonzatai lehetnek, mint a CBDC, vagyis a központi bankok által kibocsátott kriptopénzek, aminek a segítségével a globális pénzügyi tervezés (hello IMF) nem hasonlítana többet egy törött visszapillantó tükörre, amire idegesen pislog az autót vezető, (de minek, mert abban úgyis csak azt látja, amit már elhagyott!). A blokkláncon alapuló, valós idejű inflációs, nominális és reál GDP-re vonatkozó adatoknak biznyára nagy keletje lenne központi banki körökben is…(az is igaz, hogy nem nálunk).

Szóval messze többről van itt szó, mint a BTC utáni adózás vagy annak eldöntése, hogy akkor a BTC árucikk vagy pénz?

A bitcoin farvizén ugyanis egy egész sor új technológia evez be a pénzügyek területére.

Bitcoin kereskedés: kik shortolhatják?

Hogy azért a posztban szereplő kérdésre is reagáljunk (kik shortolhatják a futures market-on a Bitcoint?): Kereskedők, befektetési bankok és bingóóó a bányászok, vagyis főleg Kína. Érdekük is shortolni, na persze nem túl sok pénzzel, legyen csak 10%-a a kibányászott érméknek. Hogy ez meddig áll ilyen formán érdekükben? Ennek csak a Jó Isten a megmondhatója, de ha az IMF 2027-re valóban átteszi a székhelyét Pekingbe vagy Sanghajba, akkor még talán elég sokáig…

Támogatás

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu