Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinElső országos blokklánc verseny.
24
jan

Első országos blokklánc verseny.

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

A digitalcash.hu támogatja a magyarországi bitcoin és blokklánc eseményeket.

Versenyre fel!

A Blockchaineum alapítói a Corvinus Fintech Centerrel közösen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével, megrendezi Magyarország első blokklánc versenyét. A szervezők a teljes Kárpát-medencei régióból várják a csapatokat, akik két kategóriában mérik majd össze tudásukat. A versenyre díjmentesen nevezhetnek ötletgazdák, startupperek, egyetemisták és vállalkozók is. Döntő 2018. május 23-án a Blockchaineum 2.0 konferencián.

Széles körű egyetemi összefogással, a Blockchaineum konferencia alapítói és a Corvinus Fintech Center idén tavasszal megrendezi az első országos blokklánc versenyt, melynek keretében a blockchain technológiára épülő, ötlet fázisban lévő vagy már működő megoldásokkal jelentkezhetnek díjmentesen magyar vállalkozók, egyetemisták, startupperek.

„A kriptovaluták világán kívül, széles körűen, többek között az egészségügy, az oktatás, az adózás területén alkalmazható hatékonyan a blockchain, amelynek technológiai fejlesztésében, új megközelítések gyakorlati megvalósításában a hazai informatikai közösség nemzetközi szinten is élenjáró. Az első országos, sőt teljes Kárpát-medencei régióra meghirdetett Block Knights Contest 2018 célja, hogy egyrészt megismerhetővé tegye a blokklánc technológia sokszínűségét, másrészt teret adjon a legújabb jövőbe mutató ötleteknek, megközelítéseknek, megoldásoknak” – hangsúlyozta a Blockchaineum egyik alapítója.

A versenyre jelentkezők két kategóriában adhatják be pályázataikat – edukációs, vagyis ötletszintű, illetve üzleti, vagyis már működő kategóriában. A három tagú szakmai zsűri rangsorol, továbbá egy csapat közönségszavazással bekerülhet a legjobbak közé a döntőbe.  A továbbjutott versenyzőknek mentorok nyújtanak szakmai támogatást projektjük fejlesztésében, kidolgozásában. Az első országos blokklánc verseny döntőjére 2018. május 23-án kerül sor a Blockchaineum 2.0 konferencián Budapesten, az Akvárium klubban. A fődíj és díjak értékes nyeremények.

A versenyre személyesen is lehet jelentkezni a „Mi van a Bitcoin mögött?” elnevezésű tematikus eseményen 2018. február 6-án, amelyen Czakó Borbála, a Hungarian Business Leader Forum elnöke, Pataricza András a Budapesti Műszaki Egyetem egyetemi tanára, Anh Trinh Tuan a Corvinus Fintech Center vezetője, valamint Mérő László matematikus és Bod Péter Ákos közgazdász megosztják gondolataikat a blokkláncról, a Bitcoinról és a jövő informatikai megoldásairól.

„Adj hatalmat a többségnek, elnyomják a keveseket. Adj hatalmat a keveseknek, elnyomják a többséget”– ezt Alexander Hamilton, az Egyesült Államok első pénzügyminisztere mondta még a 18. században. A blokklánc technológia képes újradefiniálni az intézményi struktúrákat és bizalmi viszonyokat egy jobb világért, amelyben a fent említett ideál megvalósulhasson, és amelyben az átlagos emberek hangjai jobban hallhatók” – véli Trinh Anh Tuan társszervező, a Corvinus Fintech Center vezetője.

További részletek a www.blockknights.hu weboldalon.

 
Címkék:

  dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
  Ajánlott bejegyzések
  SZÓLJ HOZZÁ

  Leave A Comment

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Digitalcash.hu