Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBankrendszerPaypal szabadalom a gyorsított kripto pénz tranzakciós rendszerre.
05
márc

Paypal szabadalom a gyorsított kripto pénz tranzakciós rendszerre.

Az ismert online fizetési szolgáltató a Paypal új szabadalmi bejelentést nyújtott be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalának egy gyorsított kripto pénz(nem) tranzakciós rendszer kapcsán.

A szabadalmi bejelentés által leírt rendszer olyan másodlagos pénztárcák létrehozásával működne, amelyek mindegyike magában foglalna egy megfelelő másodlagos pénztárca magánkulcsot (privite key) és magát a  tranzakciót az elsődleges pénztárca magánkulcs segítségével hajtanák végre, úgy hogy különböző előre meghatározott összegeket továbbítanak a másodlagos pénztárcákhoz, tehát darabolnák a tranzakciós összeget.

Amikor egy utasítás érkezik, hogy utaljanak egy összeget egy másik felhasználónak, akkor a másodlagos pénztárca magánkulcsait egybegyűjtik újra és ezek segítségével az utaláshoz szükséges összeggel megegyező kripto értékét elutalják a fogadó félnek.

A Paypal a szabadalmi kérelmében kifejti, hogy ez az általuk javasolt másodlagos pénztárca az eredeti  tranzakció inicializálásának és a tranzakció megerősítésének időpontja közötti késedelmi időnek tudható be. 

Ha például a felhasználó 10 tíz percet vagy még többet vár a bitcoin konfirmációra, az már rontja a felhasználói élményt és hátrányba hozza a kripto pénz átutalásokat például a fiat hitel-kártyás fizetésekkel szemben, melyek szinte azonnal megvalósulnak.

“Számos tranzakciós helyzetben a 10 perces várakozási idő túl hosszú lesz a kifizetők vagy a kedvezményezettek/fogadók számára és így azok inkább a hagyományos fizetési módokat választják a digitális devizák helyett”. 

“Az ilyen problémák pedig  lassítják a kripto pénz(nem)ek elfogadását, azok minden egyéb előnyei ellenére is. Így szükség van egy gyorsított kripto pénznem-tranzakciós rendszerre is ” – magyarázza Paypal.

A Paypal kapcsán idézzen ide szellemünk egy korábbi leírást a Paypal-ról.

Sokak szerint minden benne van, amit tudni kell a cégről.

Forrás: itt.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
1 Komment

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu