Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapDigitális fizetőeszközökBelép a PayPal a kripto piacra?
23
jún

Belép a PayPal a kripto piacra?

Hamarosan kiderülhet.

Ugyanis bizonyos – egyelőre meg nem erősítettforrások szerint a PayPal 3 hónapon belül belép a kriptopénzek piacára és direktben fogja lehetővé tenni a kriptopénzek vásárlását és eladását a közel 325 millió felhasználójának vagy legalábbis azok egy részének.

Nem világos ugyanis még, hogy akkor mindenkinek vagy csak bizonyos országokban lesz elérhető a szolgáltatás, ahogy az sem, hogy milyen beépített pénztárca segítségével lesz majd tárolható a megvásárolt kriptopénz a PayPal-nál.

Iparági források a san francisco-i székhelyű Coinbase-t és a luxemburgi székhelyű Bitstamp-et említik együttműködő partnerként, azonban a Coinbase és a Bitstamp egyaránt elutasította a hír kommentálását, ahogy ezt maga a PayPal is tette.

Érdemes megjegyezni, hogy a PayPal-nak 2016-ra visszamenőleg fennálló kapcsolatai vannak a Coinbase-szel. Emiatt 2018-ban a Coinbase az amerikai ügyfelek számára elérhetővé tette a fiat pénzek kiutalását PayPal-on keresztül.

A különböző fintech cégek (Revolut, Robinhood, Square, stb.) egyre inkább a kriptopénzekben látják a felhasználóik számának növelési lehetőségét a különböző fintech alkalmazások használatával.

Ez persze új bevételi forrás is ezeknek a cégeknek.

A PayPal vezérigazgatója, Dan Schulman világossá tette, hogy az idei év célja az, hogy monetizálja a Venmo-t, azaz pénzt keressenek az 52 millió felhasználóval rendelkező Venmo-val, amely egy Amerikában piacvezető és Y és Z generációk által közkedvelt pénzküldős szolgáltatás.

A 2020. év elején a PayPal álláshirdetéseket tett közzé, azért hogy felállítsa új blokklánc kutatócsoportját.

A PayPal nyolc mérnöki pozíciót tett közzé: négyet San Jose-ban és négyet Szingapúrban.

Jelenleg a PayPal-nál a hangsúly most a saját fizetési kompetenciájának bővítésén van.

Sri Shivananda, a PayPal technológiai igazgatója, az év elején elhangzott interjúban elmondta, hogy a vállalat saját „perspektívát és véleményt alakít ki magának a blokklánc technológiáról, azért hogy megértsék, hogyan segíthet a technológia hozzájárulni egy olyan nyitott digitális fizetési platform létrehozásának koncepciójához, amely mindenki számára elérhető. ”

Shivananda hozzátette „Nagyon hiszünk a blokklánc lehetőségeiben. A valuták digitalizálása csak idő kérdése.”

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu