Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinStartup Safari a Blockchain Competence Centerben.
19
ápr

Startup Safari a Blockchain Competence Centerben.

Blockchain Competence Center 2017. októberében nyílt meg Budapesten azzal a céllal, hogy összegyűjtse és koordinálja a különböző vállalatok blockchainnel kapcsolatos tevékenységeit mind a hazai, mind pedig a nemzetközi szintéren. A Bitcoin kriptovaluta révén ismertté vált blockchain technológia napjaink egyik legfontosabb újítása, amely alapjaiban írhatja újra az általunk ismert üzleti világ szabályait. A BCC célja az is, hogy az ezzel kapcsolatos tudást egy minél szélesebb közönséggel megossza, ezt a célt szolgálja a BCC részvétele a Startup Safari programban is. A két nap során olyan szakértők előadásait hallgathatják meg az érdeklődők, akik elsőként ismerték fel a blockchain technológia jelentőségét, és használják napi szinten a munkájuk során.

“A blockchain egyrészt forradalmi lehetőséget jelent a legkülönbözőbb iparágak számára, ugyanakkor nagy kihívást is, amelyre fel kell készülni. A BCC-nél összegyűjtjük az ehhez szükséges tudást és erőforrásokat, majd megosztjuk az érdeklődőkkel. Nemcsak a Startup Safarin való részvételünkkel igyekszünk ezt a célt szolgálni, hanem bevezető kurzusokat is hirdetünk, emellett folyamatosan biztosítunk személyre szabott konzultációkat és tanácsadást is.” – mondja el Országh Örs, a Blockchain Competence Center helyettes vezetője.
 
Április 19-én a Startup Safari keretén belül József Dániel, a BCC szoftverfejlesztő csapatának vezetője naprakész tapasztalatait osztja meg a blockchain technológia nagyvállalati felhasználásának lehetőségeiről és buktatóiról. Pataki Gábor közgazdász, a CoinBroker.hu alapítója a sikeres ICO kiválasztásának metódusairól beszél a résztvevőknek. Pataki elkötelezett híve a közösségi gazdasági modellnek, a Sharing Economy Szövetség alapító elnöke. A CoinBroker.hu oldalon személyes blog jelleggel osztja meg a kriptovaluták piacán szerzett tapasztalatait. Ugyanerre a napra kerekasztal-beszélgetést is szervez a BCC, Csabai Csaba és Mogyorósi Attila részvételével – mindketten olyan startupokat vezetnek, melyek tevékenységük során a blockchain technológiát használják.
 
Csabai Csaba, az In-Lock ügyvezetője, közgazdász és információ-biztonsági háttérrel rendelkező kriptovaluta és blockchain szakértő, számos hazai közösségi alapon szerveződő blockchain kezdeményezés alapítója, tanácsadója. Jelenleg az Income Locker nevű kriptopénz alapú hitelplatformon dolgozik, amelynek köszönhetően lehetővé válik a rövidtávú likviditási problémák kezelése a meglévő kriptopénzek fedezetként történő zárolásával. A befektetni vágyók pedig – a megfelelő engedélyek birtokában kockázatmentesen nyújthatnak hitelt közvetlenül azoknak, akiknek erre éppen szükségük van.
 
Mogyorósi Attila, a hazai kriptovaluta piacra 2017-ben belépett CoinCash.eu ügyvezetője. Az elsősorban online váltással foglalkozó cég elsőként költözött be a BCC által üzemeltetett co-working térbe. Segítségükkel egyszerűen és gyorsan juthat bárki Bitcoinhoz, Etherhez, Litecoinhoz és egyéb kriptovalutákhoz – ehhez a CoinCash.eu oldal mellett más csatornákat is igénybe lehet venni. “Folyamatosan növekszik az érdeklődés a kriptovaluták iránt hazánkban. Egyre többen szeretnének megismerkedni a kriptovaluták nyújtotta független pénzügyi tranzakciók lehetőségével.” – mondja el Mogyorósi Attila.
 
Április 20-án a BCC részéről Seres István András blockchain és smart contract fejlesztő tart előadást a Startup Safari résztvevőinek. Tanulmányai során matematikát, kriptográfiát és kiberbiztonságot tanult, így legfőképpen információ- és számítógép biztonsági szempontból közelíti meg a blockchain alapú technológiákat, alkalmazásokat. Ezt követően Pataki Gábor és Czeglédi Tamás eszmecseréjét hallgathatják meg a résztvevők. Czeglédi Tamás marketing- és pénzügyi szakember, a Blockchaineum egyik alapítója, a stratégia és a pénzügyek felelőse. Emellett a Mensa International Blockchain technológiát kutató csoport társalapítója. A napot a Blockchaineum Block Knights ötletverseny résztvevőinek bemutatkozása zárja.
 
További információ:
Mochnács Andrea
Blockchain Competence Center
+36 (70) 907-6669
Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu