Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokkláncÚj termékkel jön az Inlock.
05
febr

Új termékkel jön az Inlock.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Korábban már hírt adott a magyar fejleztésű InLockról a digitalcash.hu oldala.

Most új terméket fejlesztettek, melyről az alábbiakban olvashattok:

A Csabai Csaba nevével fémjelzett hazai vonatkozású blockchain alapú fintech vállalkozás, amely kriptopénz fedezetű hitelmegoldást fejleszt, most új termékkel rukkolt elő.  A csapat megoldása a CESA (Central European Startup Awards) díjátadón a legjobb blockchain startup díját vehette át, illetve a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala különdíjával is jutalmazták.

Az INLOCK csapat célja, hogy olyan innovatív pénzügyi termékeket hozzon létre, amelyek a hagyományos banki termékek funkcióit vegyítik a blockchain technológia és a kriptoeszközök adta dinamizmussal és lehetőségekkel. Az innovatív megoldásokon keresztül az INLOCK lehetővé teszi, hogy a jelenleg főleg csak spekulatív célokra használt eszközosztály olyan mindennapos célokra is alkalmas legyen, mint a: peer to peer hitelezés, a közösségi finanszírozás vagy az opciós swap ügyletek.

A projekt a tavalyi év végével zárta a nyílt tőkebevonást, azóta a csapat teljes sebességre kapcsolt és a frissített ütemterv szerint meg is nyitotta a platformot a Tokenmarket funkcióval, ahol a felhasználók képesek adni-venni az ILK tokent, amely a platform saját fizetőeszköze.

Az első pénzügyi termékük, a Superposition a héten debütált:

“Ezt a terméket azért hoztuk létre, mert ismerjük azt az alap dilemmát, amellyel a traderek nap mint nap szembesülnek a medvepiacon: hogyan lehetne megőrizni az aktuális értéket, de közben megmaradni egy másik változó értékű pozícióban is,”

nyilatkozta Csabai Csaba az INLOCK CEO-ja.

Erre már van lehetőség, ugyanis az INLOCK platformján Superposition kötésével a beküldött BTC/ETH/LTC átváltásra kerül egy ún. stablecoinra (USDC), amelyet zárolva kap meg az ügyfél, ez garantálja, hogy a kötéskori érték megmarad. Az ügyfél kap továbbá ugyanilyen értékben ILK tokent is, amellyel szabadon rendelkezhet. Az ILK token árfolyamát a platformon lehet nyomon követni, és a megfelelő pillanatban eladni, ezzel realizálva az árfolyamnyereséget. Ha pedig az ügyfél úgy dönt, bármikor kikérheti a nyitáskori értéket. Ekkor az ILK tokenek visszakerülnek a platformhoz, és az USDC fedezet pedig visszaváltásra kerül a nyitáskor befizetett kriptovalutára.

“A Superposition kötéskor keletkező USDC értékkel egyébként további terveink is vannak, hogy a futamidő alatt se heverjen parlagon. A készülő P2P hitel megoldásban az ügyfeleink ezt az USDC értéket kihelyezhetik hitelként is – a Superposition szerződés keretei között!”

A kriptopénz egy rendkívül volatilis eszközosztály, amely akár órák leforgása alatt kétszámjegyű százalékos változásokat is képes produkálni. Ezért ezek tulajdonosai – különösen ha nagyon alacsony az árfolyam – kétszer is meggondolják, hogy likvidálják-e eszközeiket. Ilyen esetben rendkívül hasznos, ha azt zálogba lehet tenni és cserébe hagyományos pénzt kap a tulajdonos, mindezt magas túlbiztosítás mellett, figyelembe véve az eszközosztály magas volatilitását. Az átmeneti likviditási gondjának rendeződése után, a kölcsön visszafizetésével az ügyfél visszakapja a kriptoeszközeit. Ezzel a megoldással gyakorlatilag bármikor hozzáférhet a kriptopénz vásárlóerejéhez anélkül, hogy ténylegesen el kellene adnia.

A kriptopiac rendkívül dinamikusan változik, a piaci igényeknek megfelelően a következő termék amire a csapat fókuszál a P2P alapon nyugvó stablecoinban folyósított hitel. A hagyományos készpénz jellegű hitelezéssel szemben miért érdemes stablecoin alapú hitelt fejleszteni? Szemben a hagyományos országhatárokon átívelő deviza tranzakciókkal, melyek nem ritkán több napot is igénybe vehetnek és a költségek is nehezen kalkulálhatók, a stablecoinok pillanatok alatt utalhatók a világ bármely pontjára a dollárcent töredékének tranzakciós díjai mellett, nincs bankszünnap, nincs napzárás és nincs semmilyen egyéb ok ami hátráltatná a továbbítást. Az INLOCK platformon támogatott stablecoin portfólióba ráadásul csak olyan eszköz kerülhet be, ami auditált letétkezeléssel és banki háttérrel biztosított, így – ellentétben a hagyományos kriptopénzekkel – az árfolyamuk fixen kötött egy tetszőleges nemzeti valutához.

Mivel a kriptopénz egy azonnal likvidálható eszköz, így ideális az ilyen típusú hitelek fedezetéül. Természetesen ha csökken a fedezetként tárolt kriptopénz árfolyama a rendszer automatikusan elvégzi a kontraktus zárást, annak érdekében, hogy a hitel biztosító mindig biztonságban tudja befektetését.

További hírekért, információért érdemes ellátogatni a projekt weboldalára: www.inlock.io

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu